[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
早一兩個po咪話dapper Dan water soluble oil based唔hold 嘅 我用左幾日都hold啵
摩油整all back夠唔夠力?
一定唔夠

膽粗粗買左隻新野試下
點解咁死心不息
blumaan monarch係我唔識用定吹大咗
成日用完半個鐘就打回原形
見人用moroccanoil texture clay 係hold得到
可能我新手 用唔啱個量
對我來講香港既夏天一定hold 唔到,特別梳高有volume 既髮型,大風少少都扁
佢for自然曲髮

用來gel side part唔得的,而且用多會笠
pomade來喎

點?
咁有冇邊隻推介 冇咁令身嘅
老老豆豆,都要睇下你自己係想梳邊種頭

因為有 人可能鐘意梳到好貼伏,有d人就鐘意蓬鬆
有冇清講下應該點揀firsthand supply嘅
all purpose pomade
clay pomade
想試呢款新野好耐 無奈香港hairshop又無得買
YouTube 又無review
搞到要官網訂
喜出望外 比想像好用
apply 上頭幾順
有點以前mm 既感覺
雖說個名叫pomade 但出黎效果算中低光澤
手chow 定梳整齊?
幾錢?
手抄only
一個字..貴

用後感
Shear revival clay pomade啱啱買,夠啞身,唔會變硬,出去一陣會軟晒,唔夠hold

Jvala普通泥,夠硬夠hold,但欠缺線條感,睇落似一舊嘢

舊MM好soft,撩出嚟滑身,可樂味,上頭夠層次感,唔會變硬,重塑力強,都係唔夠hold

Hkhomebrew個人最鐘意嘅泥,上頭似落咗鹽水,夠硬夠hold,檸檬味

雀泥撩出嚟痴笠笠,擺耐咗捽唔暈,上頭後開頭微濕,擺一陣自然收乾變硬

新MM同舊差唔多

Orient呢款搽咗上頭同無gel無乜分別,落幾多都唔hold唔硬,非常soft,似係啞身嘅wax,味道似木味香水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞