[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
HK homebrew pomade好用又香
勁乾
點解唔試下bayside
頭髮軟, gel開少少摷亂, 要啞身, 用邊隻wax/clay好?
新出系列,邊隻好
剩試咗paste
乾過以前
要濕髮上
新舊matte paste都用過?

我用過舊,覺得好難用,好kick,好實
Ok wor
Paste係咁
味香好聞
標準答案:orient clay pomade:好乾,有力,但好kick髮,濕上吹乾會好啲

stickmore clay好似都唔錯
想問多少少,好乾係咩意思?表示好難推?
多謝介紹 邊度有得賣?等我搵日去睇睇先
因為依家好多products話自己係matte finish,但都係會有少少令身

我講好乾係真係完全matte,少少令唔會有

因為乾,所以都幾難上頭,好kick髮
點解我仲會推呢,因為佢果種又啞又輕又黏,我暫時未搵到其他,可能新版bayside clay或者嵐髮泥係

orient clay pomade濕髮上頭再吹乾會好啲
Styling cream會出水
佢個clay唔撚掂,一陣就散撚哂
放:
Flagship Blackwater Pre & Post Styling Cream (全新)
Flagship Matte Paste - Viking (用過大約5次)
Shear Revival Amity Texture Spray (用過3次)
Grand Classic Texture Balm - Voodoo Vanille (用過大約10次)

有興tg https://t.me/wonderwll
Shear Revival Amity Texture Spray衰咩?
個噴頭唔夠集中同埋吹乾頭髮之後會有d natural shine
點解依家周圍都無得買摩洛哥泥
好用咩
平, 易洗, 相對易推, matty finish 算係咁
剛剛上頭係好好,出門口冇耐就散

我用來打底
資深用家表示同意
可能我唔識用,但佢post style真係唔夠hold
啲青位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞