[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
直投係美國總公司汁咗,局住要轉
用緊 Lazulite 綠色 唔錯
texture clay冇咁實
用過firsthand claypomade的巴打有冇遇到咁的情況?

定係得我係咁

次次一樣咁用,但有時好鬆好乾,有時好油
唔該Ching
有無師兄用過uppercut隻clay,如何?
濕度吧
你都有遇到呢個情況?

點先可以避免

明明吹乾,有時會濕有時啞

firsthand claypomade 啞果陣,我幾中意,可以做到好多層次
全部product 都係咁架
少少 少少咁落就得
仲有冇咩邊款適合硬髮用
用開firsthand clay pomade 好易散
但好似得佢比較天然驚難洗同傷頭
講真如果髮質真係好硬用Clay pomade
通常都好難hold到,加上依家夏天
一出汗就結束
有無人用過blumaan 隻紫猩猩
知唔知邊度仲有Mister Pompadour Natural Beeswax買

係咪過氣products?冇網店賣

早排拎返出來用,幾好,唔太乾,冇fly away
有冇巴打買左新stickmore clay? 求包膠
應該無架喇 我以前都用過佢洗頭水 都好好用
Luxignite 隻matte clay有冇人用過

點評價?
同問
有冇巴打用過Oasis Clay — Templeton Tonics同佢隻Grizzly Matte Paste

兩隻係咪好似?有咩分別?
有冇巴打可以比較下orient clay pomade 同texture clay?
後者會唔會好難推?
後者係soft少少的orient clay pomade
簡單啲講orient clay pomade唔係我地諗嘅clay pomade 佢呢隻其實似clay多啲 真係好乾身嗰啲clay 基本上淨係啱短髮用 如果用黎side part會kick到仆街

而texture clay就似返我地諗嘅clay pomade 易推 可以梳可以摷 自然光澤咁 所以呢隻相對地適合唔同髮型長度嘅人

最後一句 其實啲product叫咩名唔重要 始終每隻牌子都有佢自己諗法同定位 所以無咩必要都唔洗睇隻product係屬於邊範 用過先係最實際
覺唔覺texture clay冇咁hold

相比claypomade
有冇人講下oasis
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞