[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
Yes 但係我自己覺得兩樣嘢都幾唔同 所以唔直接比較hold力了
Oasis幾好用 濕泥質地 上頭唔扯 會收乾定型 短髮摷texture不錯

至於grizzly就真係唔識講 或者我唔識用
佢官方段片效果係幾正

但耐左會散,點搞好
https://youtu.be/qyFDyBrnQBg
grizzly係點
打底打好啲 份量落多啲 如果都係唔得就真係隻嘢未必啱你用 始終我會攞佢同fh claypomade比 我自己會perfer fh 至少fh好力好多
你用fh claypomade
會唔會好濕?
份量難控制 你撩佢嘅時候會一節節咁標出來 表明上乾過oasis 實際上頭後又濕過oasis少少 所以我都唔知隻嘢點用
兩隻效果質感似唔似

我用過grizzly,有點油笠笠
唔會啊 其實fh claypomade已經係咁多隻牌子中油泥平衡得最好個隻(暫時)

Ching本身髮質比較油?
唔似 但我唔知你咩髮型
竟然係咁,因為我用firsthand claypomade
同一種用法,同一種天氣
有時好油,有時好乾,用左大半盒,都係唔識用

我中意佢乾啞,線條好出
真係無遇到你呢個問題 可能係你盒嘢有事 亦有可能關你髮質事
師兄好熟平時係咪都賣開
小弟髮質比較硬身 難gel
分界油頭想gel到好工整好貼 有冇邊隻pomade推介
有無邊隻同fh 差唔多
太多pomade用唔晒
有hkbh clay , styling cream , orient texture clay
grizzly
全部全新未用過 平放

有意tg https://t.me/logggggg12345
有咩推介? 用開odouds salt spray覺得唔夠力
homebrew搞咩全線out of stock? 係咪無做啦?
硬髮用sidekick zero
軟髮用hkhb果隻pre styling spray
試試佢
去髮型用品搵, 同official價錢一樣
用固體會好力啲

前提係乾身輕身

重身同濕不能打底
隻spray難唔難洗
唔難 正常洗頭水洗一次搞掂
我之前都係用o'douds隻texture spray
同你一樣唔夠力 或者冬天用效果會好d
之後轉home brew隻spray就好好多
請問有冇邊間barbershop 介紹?
中環、尖沙咀都ok
中環就adam chan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞