[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
請教下各位,我個髮質俾個髮型師話我勁直又粗好難gel,成日要鹽水吹好晒先好d,都係易跌返落黎,我主要想gel高d半all back分界頭,用過幾隻泥都好重身咁會一執執癡埋咁,有時吹完齋噴spray好似仲好,所以覺得好似輕身d好d,各位有冇推介宜家用緊5+spray同骷髏骨頭泥
用完Pomade ( 藍免豬) 洗唔洗噴Spray? 成日Gel完半日就扁左…
佢有夾過先整到
你夾完落texture clay 係髮尾都差唔多效果
有無Spary 整 quiff all back 自然D 既?
想請教巴打們有關打底水嘅問題

如果髮質較彈,主要gel side part為主,用嘅product都係orient texture clay、Fh clay pomade、stickmore clay之類

用咩打底水會夠hold力同埋天然啲,出嚟matte finish就當然最好?

Thanks!
有冇試過用泥打底
冇,呢家用開豬水,感覺唔太夾casual side part

巴打有冇邊隻推薦係夾我用果啲products?
sidekick可以一試
我髮質粗彈都ok? 定係推hkhomebrew支pre styler
未用過

我覺得粗彈應該用固體打底,用返自己的泥試下
巴打你意思用用我頭上啲泥打底加style?

爬文睇到quicksand打底好似唔錯

試下先
只要係乾同輕身的泥,我都覺得可以打底
幼/少 頭髮

想要volume pre style 水

有邊隻推介?

有冇人用過呢隻?

咁樣枝野係咪發毛 係咪收得皮啦
呢排試左orient個隻texture clay,product好輕身,極易推,易推到好似牛油咁,幾好

依隻係幾正
最衰唔夠香
Exactly一陣蠟味,懶天然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞