[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
有冇uppercut 新clay既feedback?
我見clk有片
有冇啲類似o'douds conditional cream可以推介
Firsthand擺耐咗上頭超難洗係咪正常
大家有咩邊間Barber shop 推介? 剪過Blackrose 同 Neighborhood 都覺得麻麻地
頭髮好乾,試左好多隻都無用,剩係找到一隻係比較好。

睇完樓主既文,我先知原來我試左好多失敗品都係gel type既,唯一得個隻就係OB
聽人介紹用左Moroccan Oil,但結果都係Watson $7x既雜牌先治得掂我既乾髮...
我覺得唔好用 又或者比佢好用嘅泥有大把
而家只係易洗左 個performance冇咩特別
Uppercut而家先將佢轉water based clay真係慢咗少少
例如有邊隻比佢好用?

我諗緊試Hong Kong home brew 隻髮泥定Uppercut 隻新野 有無用過邊隻可以分享下
有無邊隻oil base pomade 會相對成份天然d, 買左黑dapper
Dan, 睇番個成份都好似幾多chemical
咩叫天然先 天然既水源經過加工又算唔算天然?

着重清潔,怕/有脫髮就清潔+治療啦
算。有raw material 嘛
有隻Bioganic 鋁色盒既 可以試下 唔係pomade 但都易梳仲可以打底 淡檸檬青檸咁既味
我自己比較中意用fh m泥呢類比較易撩易推易上頭嘅泥
Hkhb除咗上個post講嘅問題之外都冇咩大問題
gary 係直播承認左有脫髮問題 而且已經幾年
係幾好用
啞得來滑唔全乾
加左定價 新貨好難平好多
United 290左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞