[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXVII

1001 回覆
5 Like 7 Dislike

往泥只能回味 呢隻真係超好用
條line無啦啦唔出 之後改包裝轉成份
往後出既系列都好垃圾 難推難洗
我用左幾樽,佢落少少都夠用先正,又易洗,計返好平
唔知點解會搞成咁
呢隻有冇舊mm chrome 咁好用?
以前真係好用 但加到3xx冇再用
Chrome我覺得一般
Balm好用啲
依家易洗既推邊款?

唔好意思 想請教各位ching
我自己都用過幾隻pomade
但暫時無乜邊隻好中我心水
以下係我鍾意嗰隻product嘅特性:

易推同易洗就好似uppercut matte咁

味嘅話我就無乜preference 用過幾隻我都ok
Firsthand clay pomade/ 江獸strong hold/ 藍豬

係白豬同uppercut matte就麻麻

光澤都無乜所謂
其實uppercut matte所有野都幾好
係隻味我真係好一般 想請問有無類似uppercut特性
但唔係咁甜嘅product推薦
綠色冷
粉紅色啞
可試吓銀豬水溶性髮油
岩岩買左隻摩洛哥油髮泥開心使用中香到仆街,極易洗,一掂水就甩又易推,d成份又好似好護髮咁

其實唔洗咁執着pomade如果唔care 光澤
好多髮泥都ok,唔咁甜既近排用完一罐大既orien’t texture clay,幾易推易洗,陣味似佛手柑+木香,岩岩聞落似蠟味但愈聞愈上引
Thanks ching
咁講有啲興趣
我自己都好啱木調
想請問仲有無其他介紹
同埋因為我自己覺得pomade好似易梳同埋hold得勁啲咁
用過十幾隻,覺得cool grease superiore最好用

又平又大樽唔駛成日買
其實好多聲稱自己係純天然既都係咁上下味

如果要梳既話應該真係買返pomade,水份高d先易梳d,

我整開個d mc頭就未必用到太多梳,主要都係gel頭前打底吹頭先用梳,打左底吹好頭基本上hold全日無難度,用咩泥反而無乜所謂
因為我都係淨梳side part
所以我就算唔光 我都係用matte
之前用嗰隻firsthand有少少啜住把梳
所以都少用 但係隻味又幾啱心水
好嘢嚟
一百蚊以下可入手
邊到咁平買到?
以前unitedhair
最平買過8x
Morocanoil texture clay好似係咁叫
暫時用緊shishedo stagework支鹽水 或者blumaan隻ascend cream
收到thanks
用多幾日覺得都係麻麻地唔多夠力,又有少少lup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞