2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

聽人講人事複雜同工時長 人工又好似唔算高

絲打有offer?

絲打有offer?

之前係咪有巴絲話報左NMG?

揮手
但好似勁低人工

上商幾日前final In話7日之內有消息

邊個dept?
lm
今日仲收到NWD嘅call,個HR講到今個星期去到下星期一至五都喺下round嘅「HR Panel In」(其實我唔係好聽得清楚佢講乜 ),有冇人已經去咗?

你幾時ac架

我Artisans Go喺E組,好似係星期四 我有frd D組琴日收到電話。

我係group G 仲未收到

我個group遲過你不過收左通知,所以應該唔係順序
其實佢shortlist到哩round仲有幾多人?
有冇人in完mt衰左 隔左一個月有gt interview? (Kerry Logistics)

上年GT請咗廿個,通常落倉,starting 比MT少幾舊,想做logistics嘅可以一戰。

以我所知係少1k 有朋友做緊gt

以我所知starting 既話係少幾舊,可能唔同人有唔同價。回上面問到瘋狂OT係咪有分男女,答案是冇的。

利申:有朋友的朋友(女仔)做佢地GT、下下OT到12點幾、組聚拜拜。

上商幾日前final In話7日之內有消息

好似乜消息都冇咁
等緊有冇offer ge日子真係好慘
我失業呀
我失業呀

Me too
我失業呀

Me too

大家等緊咩offer ah
朋友channel已收call HR未confirm salary
marketing有無人有call

即係channel已經出左offer

人生已完

其實channel in左幾多人
我問左5個有in既朋友,得1個收到call

應該有三十幾個,請十幾個,咁都無

有朋友五分鐘前收到電話,希望在明天

但係完左個program就升AM :o

巴打係馬會人? 介意講多少少嗎 但聽講channel講talk有一個staff自我介紹講佢完左program已經做緊AM
TBB得咁少人報咩
有冇人收到DHL mt offer

咁快出咩
利申:無收到

咁快出咩

Final in 個hr話五月尾先出

咁快出咩

我都未收到
其實係咪有final in 就會有offer
佢連package 都講埋

咁快出咩

我都未收到

有冇人今日收到new world 電話

咁快出咩

我都未收到

有冇人今日收到new world 電話

In埋

不過好似gg左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞