2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有冇巴絲收到aeon store sec in?
地產MT定係中資銀行MT (Front office)?

認真mode.
希望巴絲唔好亂L答我.

邊間中資邊個front office先

不過一定係地產mt罕有啲

group in係輕鬆既其實
不過要有心理準備人工唔會高
同埋係前線至少留一年

有冇12k??

YES

絲打做緊?
條path同佢講嘅出入大唔大

係呀
出入唔大 但唔會做完一兩年就即刻變AM
同埋頭一年多數會做到灰灰地

因為store attachment太長所以灰?但學唔學到野
見你提過人工唔太高 咩原因令你仲留係到做

又唔關做前線個時間長短事既
其實好睇自己個人既取向
唔鍾意做retail既會覺得好辛苦
學到既野唔會係好專門 但係面對既人同事都係一種經歷黎

記得呢間閪公司年年都有人講 年年都俾人屌到飛天
但年年都有好多人照狗衝

冇問名wor, 唉又要繼續等

你係問in你個個hr定其他hr?

in 我嗰個,即係打黎通知final in 嗰個

巴打幾時in?

5/5

我9/5 但之前有人話已經有offer,但hr就話未出 都唔知邊個真
Btw巴打佢係咪叫你in submit d report 比hkma個個post?

係呀regulatory reporting, 係lo之前又有人話有offer但hr 又話未放

信hr 比d 希望自己
Ccb bmt係咪無機會la?

同問
希望佢未出
有無人有Hysan final in?

group in係輕鬆既其實
不過要有心理準備人工唔會高
同埋係前線至少留一年

有冇12k??

YES

絲打做緊?
條path同佢講嘅出入大唔大

係呀
出入唔大 但唔會做完一兩年就即刻變AM
同埋頭一年多數會做到灰灰地

因為store attachment太長所以灰?但學唔學到野
見你提過人工唔太高 咩原因令你仲留係到做

又唔關做前線個時間長短事既
其實好睇自己個人既取向
唔鍾意做retail既會覺得好辛苦
學到既野唔會係好專門 但係面對既人同事都係一種經歷黎

記得呢間閪公司年年都有人講 年年都俾人屌到飛天
但年年都有好多人照狗衝

咁從來都係俾人話係偽mt
只可以話非專科畢業都冇咩野可以選擇
Ccb mt or eo better

一定係ccb啦
舊制或者前幾年eo前景就好既
宜家新制公務員就不了
福利少 升職又慢 升i要6年 升s更加有排

揀eo都係因為份糧姐
但係ccb人工出到二萬尾已經拍得住
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到
邊有mt加得1 2%人工

睇完d加薪新聞 仲揀eo 傻的嗎
前景好既mt 就算人工差少少 都出去闖啦
eo其實係高級admin 咁就一世啦
有無人去左china mobile international final in 想知係用中文定英文同會問咩 好緊張

出左final in?

今個星期3出左阿 仲約星期4、5 In

最後的希望都冇了

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

痴線 你出左黎做野未😂😂?
學生哥?

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

入黎連登真係笑下就好
前途決擇都係問返有經驗既人啦

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

入黎連登真係笑下就好

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

入黎連登真係笑下就好

我講得有邊個point唔岩先?
唔好係到得個結論啦

唔好咁天真以為eo真係9 hea
每日6點準時放啦
大把eo要ot

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

入黎連登真係笑下就好

有能力就唔洗入CCB啦 SALES佬一名炸 你估真係比你做management?

yes AML等收皮 唔好入

物流mt各位巴打點睇 人工係咪真係好低?

一定係ccb啦
宜家新制公務員就不了

揀eo都係因為份糧姐
仲未計花紅
岩岩公佈加人工仲要少到

入黎連登真係笑下就好

有能力就唔洗入CCB啦 SALES佬一名炸 你估真係比你做management?

好多bank近年開始請compliance mt
Ching真係覺得收皮?

佢都有打黎問過
係人就請
冇經驗fg會offer aml officer 15k
不過入邊啲人全部個樣好似死老豆咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞