2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Nestle Technical Trainee 係點?人工大概幾多

LM
物流mt各位巴打點睇 人工係咪真係好低?

物流無一間高

dhl?已經有人收到offer call?

同問
搭單問 有冇人有政府officer grade消息(除左ao eo)

同問

DHL 未收到offer

利申:上個禮拜Final in完

同問

未收到 不過想知依個行業到底有冇前途
有冇人講下海通呢類mt點

group in係輕鬆既其實
不過要有心理準備人工唔會高
同埋係前線至少留一年

有冇12k??

YES

絲打做緊?
條path同佢講嘅出入大唔大

係呀
出入唔大 但唔會做完一兩年就即刻變AM
同埋頭一年多數會做到灰灰地

因為store attachment太長所以灰?但學唔學到野
見你提過人工唔太高 咩原因令你仲留係到做

又唔關做前線個時間長短事既
其實好睇自己個人既取向
唔鍾意做retail既會覺得好辛苦
學到既野唔會係好專門 但係面對既人同事都係一種經歷黎

之前聽sharing個前MT有得去日本 負責開新分店仲 升得勁快
係咪十個都無一個咁好景

同問

聽講好似唔係咁好

omggggg
自問嗰兩個test都正常發揮

我仲要得一個test

其實係我朋友收到
whatsapp通知

你朋友幾號上大陸third in?

都係原定時間,3日2夜

13-15?

sorry,原來佢頭先係話12-14

佢first round 同app tests係幾時做架

group in係輕鬆既其實
不過要有心理準備人工唔會高
同埋係前線至少留一年

有冇12k??

YES

絲打做緊?

係呀

因為store attachment太長所以灰?但學唔學到野

其實好睇自己個人既取向

之前聽sharing個前MT有得去日本 負責開新分店仲 升得勁快
係咪十個都無一個咁好景

應該可以講係一百個都冇一個~ 識日文可能易少少升既 不過都係有難度

YES

絲打做緊?

係呀

其實好睇自己個人既取向

係咪十個都無一個咁好景

應該可以講係一百個都冇一個~ 識日文可能易少少升既 不過都係有難度

咁啲人上返office之後做啲咩多
英皇有2nd in未

YES

絲打做緊?

係呀

其實好睇自己個人既取向

係咪十個都無一個咁好景

多數都buying
or其他admin野

omggggg
自問嗰兩個test都正常發揮

我仲要得一個test

其實係我朋友收到
whatsapp通知

你朋友幾號上大陸third in?

都係原定時間,3日2夜

13-15?

sorry,原來佢頭先係話12-14

佢first round 同app tests係幾時做架

4月中 first round
then 5月 6-9 號做 apt test

係呀

其實好睇自己個人既取向

係咪十個都無一個咁好景

多數都buying
or其他admin野

自己voice out想入邊個functions 定公司話事去邊個就邊個 無得揀 會用咩criteria assess?
感謝絲打分享咗咁多
重有冇人有capco消息

同問

聽講好似唔係咁好

我讀依科就覺得有嘅
不過人工真係低

同問

聽講好似唔係咁好

我讀依科就覺得有嘅
不過人工真係低

係囉
仲可能要番大陸
有無巴打知 crystal group final in 啲嘢
想問下有冇人有amore pacific 消息
In左final好耐都未有offer係咪收得
有冇人知 Fuji Xerox AC 主要做咩?

同問
有冇人知 Fuji Xerox AC 主要做咩?

同問

Hi 巴打 見到你搭東鐵
紅色衛衣
求相認
有冇人講下海通呢類mt點

巴打收到?

同問

聽講好似唔係咁好

我讀依科就覺得有嘅
不過人工真係低

係囉
仲可能要番大陸

可唔可以分享下通常完左program 會做咩位多?同人工大概幾多 唔該大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞