2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
有無集友GT Commercial relationship既朋友講下條path點?
好唔好做同人工個方面?搵左好耐都無乜人講

上次career talk問過人,佢好似3年升到rm grade 有3字頭老底,詳情就唔知啦

想問下咁personal banking點?人工方面同path又係點?

做retail就一定去大行唔去集友啦

冇其他行offer 如果做完集友再轉出去會唔會好難?
同埋retail條path係咪同commercial差不多?

唔該晒巴打 其實我自己都係prefer commercial多d,可惜自己之前on9 apply左retail冇apply到commercial

其實自問口才好又可以掩住良心呃下啲公公婆婆C9,做retail都可以幾有錢途嘅,但我諗前提都係要做大行
新城巴igt 有無人收到電話去面試?

5月尾去
好撚早又好撚遠

大家咁話,你咩背景?我係三大文科,搵咗好耐工都無回音,係得呢份叫有得in 下
啱啱收到中銀gp 知唔知咩pay

GP 17.5
MT 25.5
好似係

Boc唔係出好耐啦咩

應該有人開始reject offer
所以出番

5月尾去
好撚早又好撚遠

大家咁話,你咩背景?我係三大文科,搵咗好耐工都無回音,係得呢份叫有得in 下

三大BBA
如果in之前有offer就唔去
有無集友GT Commercial relationship既朋友講下條path點?

上次career talk問過人,佢好似3年升到rm grade 有3字頭老底,詳情就唔知啦

想問下咁personal banking點?人工方面同path又係點?

同埋retail條path係咪同commercial差不多?

巴打已有集友offer?

唔該晒巴打 其實我自己都係prefer commercial多d,可惜自己之前on9 apply左retail冇apply到commercial

其實自問口才好又可以掩住良心呃下啲公公婆婆C9,做retail都可以幾有錢途嘅,但我諗前提都係要做大行

如果係集友做完再轉去其他大行機會大唔大?

未阿,仲未in,不過問定條path點先
啱啱收到中銀gp 知唔知咩pay

咁遲仲收到?
有無人聽日 見Milton?

我星期二
原來有咁多round 諗緊去唔去

佢請成10個人啵
但人工低到咁 陣間In完寫份報告俾你

期待巴打報告

5月尾去
好撚早又好撚遠

今個星期五去 有無人知點in

A 6-month programme is designed to nurture and build up potential university graduates as future Banker. 6個月之後點...

A 6-month programme is designed to nurture and build up potential university graduates as future Banker. 6個月之後點...

頭半年落分行做retail sales,之後retail嘅返retail,commercial返commercial (唔知係咪guaranteed),升arm title咁樣樣,同中銀一樣模式
有無人知DKSH係咩情況,見埋P&O嗰Director都係無聲氣

My friend received offer la
有冇cmhk gt有消息

同問

同問

如果有得揀 應該做cmi/cmhk?

同問

如果有得揀 應該做cmi/cmhk?

cmi la
有銀行s GT/GP但苦等政府工中
唔想之後辭職 麻煩
有冇人知點解 CCB asia offer session要搞2個鐘咁耐?
有冇人知點解 CCB asia offer session要搞2個鐘咁耐?

係咪已經出哂

係咪已經出哂

收到offer 29k 但應該唔做了

係咪已經出哂

點解呀Ching? 有更好offer定點?
同埋咩department? 你有master背景?

係咪已經出哂

29k
有無人知DKSH係咩情況,見埋P&O嗰Director都係無聲氣

My friend received offer la

有冇人有city chain 2nd round消息?

Ching when apply
When first in

4月尾apply
27號first in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞