2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
上商GT VS NCB大家點睇?
boc gp VS上商gt又點睇?
話說都星期五了, 冇收到大新電話
收皮
有冇人講下tvb Grp In咩玩法?

都係問電視業野 好輕鬆但好快完

咁多offer既巴打
收皮

幾時in?
見excel將ncb變左做fake mt
雖然一早知fake但都想做

Ncb係gt btw點分真假?

By salary 咁好多人都以為佢mt, 以為gt係個名only

有冇大概range 18k+= real?

16-17

之前我見有人寫16有人寫18.5
會唔會係可bargain

我冇bargain過 心諗我憑咩
Crystal group 出左未? 佢之前仲話係6月頭in 仲唔出好難預時間上去3日interview

連高登都咁多人報 加埋出而既應該成千人
競爭真係好激烈
係咪轉steam 保平安呢
上商GT VS NCB大家點睇?

咩division 先
收皮

幾時in?

四月尾
星期一見到有個巴打話有OFFER嘛, 咁一星期都黎緊, 啫係冇我啦

BOC 始終都大行
仲等緊大新ocbc
係咪出曬
Crystal group 出左未? 佢之前仲話係6月頭in 仲唔出好難預時間上去3日interview

競爭真係好激烈

係有料既點都會請你既

仲等緊大新ocbc
係咪出曬

大新可能冇了

今日group in完
1. 要兩文三語, 但要求唔高
2. group in每日講野平分唔夠1分鐘, 要講重點同搶發言

利申︰今日死左
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

大新可能冇了

有人收到 ?
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

大新可能冇了

有人收到 ?

星期一有巴打話收到嘛
咁都已經星期五啦, 有既話應該都call左
NWD今日打黎約group in
有冇巴絲收到

競爭真係好激烈

係有料既點都會請你既

利申: 無料

今日group in完
1. 要兩文三語, 但要求唔高
2. group in每日講野平分唔夠1分鐘, 要講重點同搶發言

利申︰今日死左

加一
有冇巴打收到上商offer 但係唔係上星期五出嘅? 啱啱問左今個星期仲會出offer

狗野巴

我地好似問左好多次
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

兩邊都出offer 啦喎 等reject? 我等緊ccb 希望waitlist 到
見excel將ncb變左做fake mt
雖然一早知fake但都想做

Ncb係gt btw點分真假?

By salary 咁好多人都以為佢mt, 以為gt係個名only

有冇大概range 18k+= real?

16-17

之前我見有人寫16有人寫18.5
會唔會係可bargain

我冇bargain過 心諗我憑咩

可唔可以講下過唔過17?

BOC 始終都大行

但中銀分mt gp, 後者咪一直做狗 難升 反而細行會易啲升?佢講明有path咁
有冇巴打收到上商offer 但係唔係上星期五出嘅? 啱啱問左今個星期仲會出offer

狗野巴

我地好似問左好多次

我上星期五收 已經做緊簽約🤔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞