2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

兩邊都出offer 啦喎 等reject? 我等緊ccb 希望waitlist 到

絲打收曬兩邊offer?

Ncb係gt btw點分真假?

By salary 咁好多人都以為佢mt, 以為gt係個名only

有冇大概range 18k+= real?

16-17

之前我見有人寫16有人寫18.5
會唔會係可bargain

我冇bargain過 心諗我憑咩

可唔可以講下過唔過17?

By salary 咁好多人都以為佢mt, 以為gt係個名only

16-17

你指你自己寫個個?定你有offer?

16-17

仲等緊大新ocbc
係咪出曬

兩邊都出offer 啦喎 等reject? 我等緊ccb 希望waitlist 到

原來真係出晒
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

原來真係出晒

係時候面對現實

16-17

連登竟然冇人有ncb offer
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

原來真係出晒

係時候面對現實

連普通工都冇人覆我呢下先想死
有冇巴打收到上商offer 但係唔係上星期五出嘅? 啱啱問左今個星期仲會出offer

狗野巴

我地好似問左好多次

我上星期五收 已經做緊簽約🤔

巴打有ncb offer? 請問邊個stream
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

原來真係出晒

係時候面對現實

我果時仲好天真以為大新見得GM都應該冇問題
仲等緊大新ocbc
係咪出曬

原來真係出晒

係時候面對現實

原來真係出晒

係時候面對現實

原來真係出晒

係時候面對現實

啫係你中同收到offer?
恭喜晒
唉究竟衰咩

16-17

幾時收到
唉究竟衰咩

唉究竟衰咩

已經冇期望啦 人地都收到OFFER了
真係要疊埋心水搵工, 九月都冇就去跳樓算
唉究竟衰咩

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有
唉究竟衰咩

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

呢排失業 心理壓力大 呢排係大個之後第一次自己會夜晚喊
完全唔知自己做撚緊乜野
日日係屋企HEA, INTERVIEW都唔多個
每日呀爸呀媽出去返工, 我就唔知做緊乜
收到HAESL general GT written test
有無巴打可以講下haesl好無做
無engine底

haesl不錯
有得去cx or rr attach
好撚過haeco好多
haeco做到狗咁 一世停係gt價

巴打知唔知haesl GT咩價?
升得快唔快

15/16k non engine唔快 佢睇重engine個邊多

原來真係出晒

係時候面對現實

恭喜晒

不過唔知堅定流 唔好灰心

原來真係出晒

係時候面對現實

恭喜晒

不過唔知堅定流 唔好灰心

咁都會有流?
要幾撚折墮先會扮有OFFER
收到HAESL general GT written test
有無巴打可以講下haesl好無做
無engine底

haesl不錯
有得去cx or rr attach
好撚過haeco好多
haeco做到狗咁 一世停係gt價

巴打知唔知haesl GT咩價?
升得快唔快

15/16k non engine唔快 佢睇重engine個邊多

如果general GT係咪唔使點識engine
同埋晉升條路會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞