2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

其實去到final round 最後係咪都係睇cv

final round梗係睇眼緣加interview表現
回翻上次有個巴打問馬會gt
我識人係上星期四in 冇記錯應該係in hr department
佢當時問過 d人係答佢要等兩星期
連埋之前班人一次過出offer

thanks 我in完都over 3星期 等左好耐
開到8都未有offer

[/quote]

[/quote]
冇MT OFFER有幾出奇呀
我諗你地都係今年FG GRAD
我都叫大你地三幾年 有D說話真係想講比你地聽
唔岩聽即管IGNORE 唔需要晒時間打字屌我 因為冇乜意思我亦唔會覆

講真有冇諗過自己係咩料?
呢個世界九成人, 大家身邊都充斥住一堆咁既人
公開考試考柒左覺得係運氣問題, 自信我應該要入到大學
碌到入大學果D, 又覺得 車, 我應該要入三大啦
比你入到HKU 但唔係1ST HON出黎又覺得其實我努力少少就會有

講咁多, 其實係想提大家一樣野 人貴自知
自己咩LV自己最清楚 唔需要下下覺得 「我應該要點點點, 應該要得到乜乜乜」
問心丫, 一間公司請得幾個MT 全香港加埋真MT都唔知有冇500個
一年GRAD成萬幾人, 自問有冇TOP 500呀?

POST入面D小朋友, 唔知係咪冇搵過錢 18K係度嫌三嫌四
當然你地可能用MT角度去計啦, 但我話你知, 今時今日係香港非專科(搵得MT都係啦)要搵18K你地知唔知有幾撚難呀
入息中位數得15K既時候 幾多所謂既大人係冇你地班靚仔既收入

當然我果陣畢業, 識最勁果個人畢業4XK
祝大家做到呢D人囉

同問
冇MT OFFER有幾出奇呀
我諗你地都係今年FG GRAD
我都叫大你地三幾年 有D說話真係想講比你地聽
唔岩聽即管IGNORE 唔需要晒時間打字屌我 因為冇乜意思我亦唔會覆

講真有冇諗過自己係咩料?
呢個世界九成人, 大家身邊都充斥住一堆咁既人
公開考試考柒左覺得係運氣問題, 自信我應該要入到大學
碌到入大學果D, 又覺得 車, 我應該要入三大啦
比你入到HKU 但唔係1ST HON出黎又覺得其實我努力少少就會有

講咁多, 其實係想提大家一樣野 人貴自知
自己咩LV自己最清楚 唔需要下下覺得 「我應該要點點點, 應該要得到乜乜乜」
問心丫, 一間公司請得幾個MT 全香港加埋真MT都唔知有冇500個
一年GRAD成萬幾人, 自問有冇TOP 500呀?

POST入面D小朋友, 唔知係咪冇搵過錢 18K係度嫌三嫌四
當然你地可能用MT角度去計啦, 但我話你知, 今時今日係香港非專科(搵得MT都係啦)要搵18K你地知唔知有幾撚難呀
入息中位數得15K既時候 幾多所謂既大人係冇你地班靚仔既收入

當然我果陣畢業, 識最勁果個人畢業4XK
祝大家做到呢D人囉

搵mt梗係用mt觀點啦
真mt gt黎講18k真係低
回翻上次有個巴打問馬會gt
我識人係上星期四in 冇記錯應該係in hr department
佢當時問過 d人係答佢要等兩星期
連埋之前班人一次過出offer

thanks 我in完都over 3星期 等左好耐

Me too
Channels好似confirm左請咩人
係差在未通知Candidate
前一個post係咪有巴打問有冇人收到hengsang SHL invitation但又冇寫係咩position
我都收到

Me2
利申 報過digital, aml, fs 三份
真係唔知邊份

巴打馬會人?

我in banking 但本人並冇任何banking experience 我驚到最後佢地都係睇cv 邊個有banking底
前一個post係咪有巴打問有冇人收到hengsang SHL invitation但又冇寫係咩position
我都收到

Me2
利申 報過digital, aml, fs 三份
真係唔知邊份

我直頭唔記得自己報過hs....報太多

巴打有內幕消息?😨

我in banking 但本人並冇任何banking experience 我驚到最後佢地都係睇cv 邊個有banking底

我無banking 底 都有offer
有冇tvb executive trainee programme tg group
朋友channel已收call HR未confirm salary
marketing有無人有call
想問CCB BMT 係咪仲未派offer?
朋友channel已收call HR未confirm salary

即係channel已經出左offer

我無banking 底 都有offer

巴打邊間
新post lm

即係channel已經出左offer

點解樓上有人話未通知Channels Candidates
但有人會收call
馬會technology 果邊有無人收到
下星期Hang Seng HOST First In
有咩要注意?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞