2017 MT/GT 集中討論區 (8)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
唉究竟衰咩

已經冇期望啦 人地都收到OFFER了
真係要疊埋心水搵工, 九月都冇就去跳樓算

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

呢排失業 心理壓力大 呢排係大個之後第一次自己會夜晚喊
完全唔知自己做撚緊乜野
日日係屋企HEA, INTERVIEW都唔多個
每日呀爸呀媽出去返工, 我就唔知做緊乜

Me too la.我會去圖書館接埋一雨邊

我報左名參加D興趣班, 亦會得閒上去周圍行下咁
懶係好似用D時間黎做返D自己想做/有用既野...
但一夜蘭人靜就冇辦法唔諗........
唉究竟衰咩

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

完全唔知自己做撚緊乜野

成日都覺得樓下個看更唔知會點諗我 ......
NWD今日打黎約group in
有冇巴絲收到

上個禮拜In完
收到HAESL general GT written test
有無巴打可以講下haesl好無做
無engine底

haesl不錯
有得去cx or rr attach
好撚過haeco好多
haeco做到狗咁 一世停係gt價

巴打知唔知haesl GT咩價?
升得快唔快

15/16k non engine唔快 佢睇重engine個邊多

如果general GT係咪唔使點識engine
同埋晉升條路會點

去完written你就知 佢會講
太耐之前唔記得detail
收到HAESL general GT written test
無engine底

haesl不錯
好撚過haeco好多

升得快唔快

應該岩岩有2字頭
半間hasel係rr揸旗
差極有限

一入職有2字頭
仲以為好似Haeco個d萬5,6左右價位
有無多少少detail講下做d咩 洗唔洗上前線同番shift
google過無咩料
search haesl google出晒haeco d資料比我

鳩up當秘笈
做三四年都唔知有冇2字頭呀 starting 少過haeco
回返巴打 engineering gt 少上前線(clk), general應該唔洗; 唔洗返shift
haesl公司細, 好難有升職機會, 結論狗也不
唉究竟衰咩

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

完全唔知自己做撚緊乜野

巴打頂住
得閒發洩下,唔好亂諗野
唉究竟衰咩

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

完全唔知自己做撚緊乜野

巴打頂住
得閒發洩下,唔好亂諗野

都叫苟活緊...

連普通工都冇人覆我呢下先想死

我果時仲好天真以為大新見得GM都應該冇問題

啫係你中同收到offer?
恭喜晒

不過唔知堅定流 唔好灰心

咁都會有流?
要幾撚折墮先會扮有OFFER

NWD今日打黎約group in
有冇巴絲收到

上個禮拜In完

可唔可以講下係做啲咩架
artisan go完左咁耐我以為已經冇消息

我果時仲好天真以為大新見得GM都應該冇問題

啫係你中同收到offer?
恭喜晒

不過唔知堅定流 唔好灰心

咁都會有流?
要幾撚折墮先會扮有OFFER

無engine底

haesl不錯
好撚過haeco好多

升得快唔快

應該岩岩有2字頭
半間hasel係rr揸旗
差極有限

一入職有2字頭
仲以為好似Haeco個d萬5,6左右價位
有無多少少detail講下做d咩 洗唔洗上前線同番shift
google過無咩料
search haesl google出晒haeco d資料比我

鳩up當秘笈
做三四年都唔知有冇2字頭呀 starting 少過haeco
回返巴打 engineering gt 少上前線(clk), general應該唔洗; 唔洗返shift
haesl公司細, 好難有升職機會, 結論狗也不

咁去written當拎個經驗算
有冇巴打收到上商offer 但係唔係上星期五出嘅? 啱啱問左今個星期仲會出offer

狗野巴

我地好似問左好多次

我上星期五收 已經做緊簽約🤔

巴打有ncb offer? 請問邊個stream

大佬幾時in架?幾錢?

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

完全唔知自己做撚緊乜野

巴打頂住
得閒發洩下,唔好亂諗野

都叫苟活緊...

巴打 老土d講句 留得青山在 叫怕無柴燒
有冇巴打收到上商offer 但係唔係上星期五出嘅? 啱啱問左今個星期仲會出offer

狗野巴

我地好似問左好多次

大佬幾時in架?幾錢?

做呢行要呃人開單

巴打舊年grad
原來沒有從來都沒有

完全唔知自己做撚緊乜野

巴打頂住
得閒發洩下,唔好亂諗野

都叫苟活緊...

自己本身都唔係咩樂觀既人, 加上近一年睇緊醫生
我係有輕至中度抑鬱 依家又失業, 真係會想自殺

狗野巴

我地好似問左好多次

大佬幾時in架?幾錢?

做呢行要呃人開單

Ncb risk/fina back office黎架wo好似

我地好似問左好多次

大佬幾時in架?幾錢?

做呢行要呃人開單

Ncb risk/fina back office黎架wo好似

Risk/wealth/fina 既工千奇唔好掂
你每日就係要埋沒良心做野meet target

狗野巴

我地好似問左好多次

大佬幾時in架?幾錢?

幾時比左offer你?今日?

巴打頂住
得閒發洩下,唔好亂諗野

都叫苟活緊...

巴打休息下 唔好亂諗野 共勉之 你已經好叻有final in

巴打頂住
得閒發洩下,唔好亂諗野

都叫苟活緊...

巴打休息下 唔好亂諗野 共勉之 你已經好叻有final in

之前忍唔住屌左人, 好老實講MT真係唔係個個都值得有
我灰係灰在根本冇其他工覆我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞