迪路獸/聖龍獸本命﹐暴龍機ver. complete你問我答

1001 回覆
57 Like 7 Dislike
唔好氣餒!可能跟住一次過湧曬出嚟呢!
原來同伴咁難出㗎咩好似好早齊左
點解迪路戰咁勁 未進化都6格Hp 3格attack
本身係成熟期﹐又有電波強化﹐巫師獸都係
聽講ver. complete周街有現貨
其實今次complete 機真心好好玩
所有故事齊
同伴都係度

想講少少minor 野
之前巴打講左無閪貓進化 無神聖天女既墮落形態用好可惜
同埋同伴精靈 有巫師獸係開心
但係最忠心既戰友 獅子獸無得用 仲要打返佢
既然都complete 點解唔參考最尾大合照
個班都係01協助過成班細路既精靈 先有同伴個意義

再黎
其實如果有得用米高既比特獸
到後面02其實基本上所有精靈都可以係拍檔精靈
咁就真係做到complete

但重申呢一部真係好玩
真係好建議入手
連主角啲進化動畫都唔補完返﹐其實一入手已經歎咗口氣complete咗亞古獸/加布獸嗰啲部分囉
呢點都係你話黑客獸係普通進化動畫都算
主角8人應該都有返轉圈圈

話說非亞古同加布既精靈 有無得一下進到究極
同埋黑客獸有無成熟個啲
定一進就係究極
黑客成條line齊架
每隻都係一跳跳到究極﹐冇得逐層去﹐詳情可以睇返 #355 樓
謝謝
被選中既細路
哎呀多謝你!大家都係
追左陣po先發現
原來我39000齊8+1係好快
證明你真係好好運﹐你仲要係#888號留言
新指標:39000步
39000齊
睇吓幾時有人打破
測試玻璃貼報告出嚟喇!!!(終於找數)

今次訂嘅係PDA工房9H硬度專用玻璃貼﹐考慮過熱脹冷縮問題(暴龍機畫面直徑係26mm)﹐怕太貼個膠邊會綻住暴龍機主體﹐同抹唔到塵(我買電話貼都唔買全包﹐我有少少潔癖)﹐所以買咗25mm尺寸。大家可以照買26mm。

貼mon貼嘅步驟:

1. 清理灰塵:暴龍機嘅膠面非常容易花﹐連塵粒都足以留低細痕﹐所以我用完全唔用力嘅方法交替用シルコット(無酒精)溼紙巾吸附比較厚嘅灰塵同Nepia鼻セレブ柔軟面紙去印乾。同好多軟布/羊毛一樣﹐柔軟嘅抹布/紙會甩少少毛屑出嚟﹐最後就用手工膠紙反覆黏走。千祈唔好用眼鏡布/tempo紙巾抹

2. 去除內貼:包裝袋入面得圓形貼同說明書﹐要留意內貼要撕走圓形薄膜掉走﹐如果搣走「吸著面保護用」嘅黃色膠紙都起唔到塊膜﹐可以用手工膠紙黏緊塊膜﹐再夾住玻璃貼兩側輕輕揭起塊膜。塊膜質感似膠mon貼﹐應該唔會掉錯。

3. 貼落mon:暴龍機嘅mon受唔起沖擊﹐包括玻璃貼嘅邊位﹐所以落貼嘅時候要平行落﹐對準中心位置貼落去(我用畫面四邊角做reference)。貼好後就可以盡情用任何嘢推出啲空氣泡泡﹐始終真係9H硬度﹐唔會問題。跟住就撕走面頭層膜。

後記:

唔一定要用我用嘅牌子溼紙巾/軟面紙﹐不過濕嘅紙巾要唔含酒精;軟面紙可以用抹舊世代液晶熒幕專用嘅布或等個mon乾用膠紙黏走殘留物﹐都完全冇問題﹐因為個目的係要吸走水份唔刮到mon。

如果係黐mon貼老手﹐2同3我相信你哋會有更好嘅方法去做﹐希望大家會鍾意今次分享!
應該有人想知所以順便講埋:

佢材料係9H塗層PET塑膠﹐所以比真玻璃多咗伸展性同柔軟度﹐唔會碎開。都係唔好用有酒精嘅清潔劑清潔就可以﹐因為酒精會傷LCD mon。

我本來都以為Tempo紙巾安全可以用﹐不過2020年機就畀Tempo抹花咗﹐然後我仲要唔信邪再抹一下睇睇(實驗精神)﹐結果再多一條紋
24000 第5隻同伴,迪路獸
係迪路獸呀!
你第5隻計唔計開局?
計咗開局由細陪到大嘅亞古獸
57000步齊8隻+巫師獸
想問係咪差閪貓同傑斯就齊?依兩隻要點攞?
黑客獸:爆機
緬貓獸:爆機+集合9隻01同伴
唔該晒
想知齊咗8+1之後,電波係咪只會遇到同自己一樣嘅敵人升一次能力,升咗能力嘅就只會遇到陷阱?
冇錯~不過可能都會有bug咩都唔出﹐已經有太多單係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞