迪路獸/聖龍獸本命﹐暴龍機ver. complete你問我答

1001 回覆
57 Like 7 Dislike
屌原來呢部唔係音樂機 無訂到
見樓主話chok機好攰,平時我係放褲袋大脾之類un腳
返住工都玩到
問題係遇敵時唔理會當輸然後扣DP再退500步
有人報告過好似有現貨可以搵下
另外琴日check咗donki sogo未上架
其實黑戰都幾型
求其去返一關贏咗嘅,搖幾吓兩轉返去本身果關
咁你就唔會因為遇到boss/怪而無咗電波
之前有人2萬幾冇電波﹐有啲萬幾先有﹐應該係bug﹐日本台灣玩家都係reset解決

btw我好建議大家第一個地圖遇boss之前輸一次﹐咁就會連第一個3000步都會有電波小遊戲
遲早有,到時又要入坑
唔好咒我VB出粉紅色/紫色機身然後迪路獸dim咭咁絕嘅話﹐我只好打開荷包畀佢老笠
你預咗會俾佢笠
我已經俾咗錢
粉紅色 你其實係巴定絲?
我係少少掛係褲袋上面咁,部機外露,所以聽到聲
原來你係老闆。。。唔怪得
其實我哋數碼精靈係冇咩性別之分架。(妖狐獸﹐數碼暴龍03馴獸師之王第49集)
份工無人睇住我姐
更新日期:2021年1月28日

黑暗進化

以亞古獸或加布獸(咩進化體都得)連續輸兩場戰鬥,確定亞古獸或加布獸眼睛都變成黑色,就代表入咗黑暗進化狀態。

(1)黑暗進化狀態唔可以進化成奧米加獸等進化體
(2)只要再連輸兩場戰鬥即可恢復正常進化形態

奥米加獸慈愛形態分支

喺tri.地區以奥米加獸形態分別贏破解獸(メイクラックモン﹐緬貓獸完全體形態)及神聖天女獸墮落形態(普通闖關/電波小遊戲陷阱)﹐就會獲得奥米加獸慈愛形態進化分支
(特別鳴謝貞操報國Blocked幫忙驗證進化條件)

勇氣連繫友情連繫分支

喺Last Evolution地區以奥米加獸形態贏曙光女神獸(完全體)(普通闖關/電波小遊戲陷阱)﹐以亞古獸進化贏就會得到亞古獸-勇氣連繫-嘅進化分支﹐以加布獸進化贏就會得到加布獸-友情連繫-嘅進化分支﹐可以先後重複進行兩次取得
Ok 不過如果佢賣得我肯定佢會出迪路獸dim卡
同伴精靈入手方法

緬貓獸
(1)電波小遊戲救返9隻數碼精靈:亞古獸比丘獸加布獸甲蟲獸哥瑪獸巴魯獸巴達獸迪路獸巫師獸
(2)完成檔案島前編、東京、檔案島後篇地區,開啓tri.地區
(3)行至步數爲3000嘅倍數觸發電波小遊戲

(緬貓獸圖片係我全新繪製,用pixel art軟件畫,頂唔順之前 #1 樓嗰張好大張又矇嘅圖)
我原本諗住買一部玩一部儲
點知日版遲幾日 我追左部行版現貨
依家仲有兩部日版喺到
你要既話 可以讓俾你
緬貓有無得進化架
已經升爆Win冇﹐不過都試緊方法
前排買咗新動畫部機,2日就玩厭,今次complete 版覺得好好玩 好有童年回憶
你地講個隻閪貓完全體係咩樣 係咪Tri第二區boss一定係佢?
岩岩買左 追晒post
搖左6000步打左兩個boss 無出過電波
想問下想出電波係咪要係打完boss個map搖3000步先出到?
唔好3000步打boss﹐因為第3000步遇boss就會冇電波小遊戲﹐建議開局先輸一場﹐等boss步數同中電波步數out of phase先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞