迪路獸/聖龍獸本命﹐暴龍機ver. complete你問我答

1001 回覆
57 Like 7 Dislike
開盤指南(一)

主角精靈

開盤精靈共有七隻﹐後期加入目前已知有四隻。

(1)開盤精靈

亞古獸

比丘獸

加布獸

甲蟲獸

哥瑪獸

巴魯獸

巴達獸

(2)後期加入

迪路獸

巫師獸

黑客獸(非APP世代版)

緬貓獸

圖片大小唔係我控制﹐最後兩隻有少少太大隻﹐請見諒
贏嘅意義

每次戰鬥贏後都會提升win值﹐而提升win值後可以unlock進化嘅階段﹐以下係各階段所需嘅win值。

進化至成熟期(Win I):需要贏10次
進化至完全體(Win II):需要贏15次(累積贏25次)
進化至究極體(Win III):需要贏15次(累積贏40次)

某些精靈會有
進化至超究極體(Win Ω):需要贏15次(累積贏55次)
DP嘅意義

DP全寫係Digimon Power﹐係戰鬥中需要用到嘅力量﹐DP並唔係由獨立一隻數碼精靈持有﹐而係共用嘅。以下係DP嘅增減機制:

每行100步:+1
基本進化:-3
究極進化:-4(總共-7)
輸咗:-2

目前未知DP有冇持有上限﹐不過見個計係兩位數﹐姑且估佢上限係99﹐之後再更新
官方認證可以對戰嘅機種:

1997年發售數碼暴龍磚機

1998年發售數碼暴龍Pendulum磚機

1999年發售數碼暴龍動畫機(似乎包含02代D3暴龍機)

2014年及2017年發售15週年復刻版數碼暴龍動畫機

2016年發售15週年復刻版02代D3暴龍機

2017年發售15週年復刻版03代D-Ark暴龍機

2017年發售20週年復刻版磚機

2018年發售20週年復刻版Pendulum磚機

2021年呢部機

大家試過啲咩機可以連都可以分享下
入手左玩緊 玩到邊張地圖? 我去到第2張
新Po留名

東京個張
最尾嗰隻收返埋ok?
有無師兄望過機背扣位……點解係2014呢
做咗同伴都想掉咗佢
見到圖都覺得好嘈
樓主唔寫話啲圖嘅大小唔係佢控制嘅話
我真係以為佢突登放到咁大
用邊隻開盤好
希望我之前寫嗰啲資料可以幫到你~

[已爆機]迪路獸/聖龍獸本命﹐暴龍機你問我答
https://lih.kg/2306909
都係放定畀大家有心理準備姐
我諗個模係同15週年紀念嗰個同一個
我仲特登搵咗連登點寫html code控制圖片大小﹐結果都係冇(如果有可以交流下﹐我有少少完美主義﹐最尾兩張真係大得濟好唔一致)
幫到呀 我之前收藏咗 玩嗰陣都有睇當攻略咁睇

多謝樓主咁用心整個咁多資料
贏輸都真係講運氣用本命啦(本命係迪路獸嘅我表示:)
見到你咁講真係好開心!!!多謝你哋一班都咁鍾意暴龍機嘅人就真!!!
訂左日仲未到留左名先
玩具post 巴打分享 貼埋係呢邊先
已經譯咗好大部分﹐喺呢個post會繼續出~
想買呢部,但炒價好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞