迪路獸/聖龍獸本命﹐暴龍機ver. complete你問我答

1001 回覆
57 Like 7 Dislike
多謝你﹐好似同你一齊喺數碼世界冒險咁
係啊
點會唔過 你打咁多攻略 唔整合會浪費哂
多謝你就真 我都玩到差唔多爆機
係post見到光頭暴龍機好好笑
希望美版出返暴龍機等你再出post
美版點會復刻啊……
美版咁好玩都唔復刻
日版小光色02代D3暴龍機唔該D3個feel冇呢個咁搖到有關節炎

嗰時出小光色D3暴龍機嘅CSA聲光機已經買咗希望官方出部玩得嘅﹐日版美版火星版都殺
02真係美版好玩過日版太多
我都整合緊﹐改返啲小錯或者講得唔夠清楚嘅地方
美版好似唔係BANDAI整,係授權海外整
你見15TH除咗D SCANNER外咩都復刻晒,美版一部都冇就知
以前我部D3係執返黎 黑透明色
後尾又唔見左 因為太好玩
買左部一模一樣既返黎
可以用小游戲減步數
(之後又執到部01美版透明
垃圾bandai

已經有人自制咗高石猛色同八神光色D3﹐其實唔難﹐反正我哋真係會埋單﹐bandai來吧!!!
邊度仲有得買
點會唔爆post
另外右上角有個位可以快捷開新post
唔好講其他顏色。D3仲會出先算啦。上年02 20周年,都冇再炒一次冷飯
最後個兩隻同伴有無限地區先見到?
目前我玩到小丑皇果關,起木偶獸果關岩岩開始已經拎晒初代八獸加巫師獸,然後就開始唔出同伴,狂出電波加強成長期能力嘅事件。
蠢貓應該有限地區,至於傑斯,15TH係爆機外加拎晒除咗佢之外嘅獸先會拎到,唔知今次係咪一樣
好的謝謝
Twitter有人提出過一個論點都幾有意思﹐我加埋自己主觀觀點分享下(真係睇下算)

暴龍機ver. complete話要出嘅時候其實同last evolution有好大距離﹐反而係遲過《數碼暴龍:》同佢部機﹐其實部機似係睇reboot動畫頭出。如果《數碼暴龍:》有第二季而且有02嘅細路同望月芽心登場(光之軍團有斬擊天使獸同拉結路獸﹐同穿山獸同緬貓獸有關)﹐即係有可能會出D3暴龍機ver. complete甚至會有02新作劇場版。不過計劃都有可能因為疫情被打亂﹐最近出帝王龍甲獸都係有少少似死唔斷氣。

雖然個可能低過1%
呢個說法個人覺得好有問題……
絆上映時間同:本身第一集個時間差得果一個月多少少,而絆起海外上映時間就橫跨成一年,ver complete連馬來西亞都有行貨,係睇:頭完全講唔通。
但成個2020年係數碼呢個ip嘅復活就係真嘅,絆加冒號轟炸落黎都有幾大話題度,兩者加埋一齊,所以咪又推新玩具,呢個說法比較準確。而冒號機預訂期一完即放ver complete預訂話冇預謀我真係唔信……
同埋重點係,其實同冒號出唔出02角色冇關係,bandai好現實,15周年果陣都係得tri姐,咪一樣digivice、d3、dark出齊。
但digivice係冒險機聲光機都一堆,冒險機有太一色、大和色、原色、戰暴色、鋼狗色,聲光機有1999、tri、宜家仲有絆。
d3冒險機有大輔、賢、機甲龍三色,聲光機有小光同岳
dark就聲光機都冇埋,冒險機仲要得紅同藍,健良色冇埋。
04直頭唔出
重點其實係,賺到錢佢咪再出
美其名都係話慶祝8月1日架姐咪又係賺錢﹐而且都係賺硬嗰款
如果待機mode 搖機係咪都會照計步數
其實電波我真係唔驚佢唔繼續出,反而d3同dark……好想要。
但復刻機會真係好細。
黑客獸暫時得一個報告唔係爆機攞到﹐所以未寫等緊大家試
貓就寫咗﹐應該得咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞