迪路獸/聖龍獸本命﹐暴龍機ver. complete你問我答

1001 回覆
57 Like 7 Dislike
上面有師兄話就reset部機都幫唔到你運氣mean but true﹐真係是日金句
咁我刷返第一關算 唔洗成日進化
唔該巴打
對唔住﹐唔記得加返﹐係要用奧米加獸打埋神聖天女獸墮落形態
唔緊要 我已經拎返晒兩隻絆
而家刷埋HACKMON同閪貓就算
戰鬥過程、戰鬥道具

當行到齊頭嘅步數都有可能遇到敵人﹐會響機同顯示敵人個樣嘅畫面。呢個時候如果撳右邊下掣(B)﹐或者無視遇敵畫面3分鐘﹐就會自動當輸同返去主頁;撳其他掣就會進入戰鬥(建議撳右邊上掣(A)以免撳錯)。戰鬥為3盤分勝負(BOSS戰為5盤)﹐每盤得一方可以攻擊﹐當3盤過後HP多嘅一方就贏﹐當然HP畀對方扣到0嗰方就即輸。以下係戰鬥畫面嘅選項:

(1)「コウゲキ」攻擊:入去就會立即顯示「READY!」字眼﹐要馬上狂撳右邊上掣(A)爭攻擊權(建議未入之前就開始狂撳)

(2)「シンカ」進化:進化階段解鎖後而且有足夠進化所需嘅DP先會見到﹐每盤只可以進化一次﹐進化路綫固定如下(戰鬥盤數:R1→R2)

成長期→成熟期(R1)→完全體(R2)

成長期→究極體(R1)→超究極體(R2)

成熟期→完全體(R1)

成熟期→究極體(R1)

(3)「ナカマ」同伴:獲得同伴精靈後先會見到﹐如果切換成同伴精靈將會立即以最基本進化階段出戰﹐而且贏後WIN會計落最後嘅同伴精靈度。返主頁時亦會自動顯示為同伴精靈。

(4)「ニゲル」逃走:自動當輸並返去主頁。

戰鬥道具

戰鬥道具有三種﹐(1)肉、(2)蛋白質、(3)P藥﹐獲得後會即刻生效

(1)肉:+2 DP

(2)蛋白質:外形為膠囊藥丸﹐下次戰鬥會+1 HP

(3)P藥:外形為引爆裝置﹐下次戰鬥會一擊KO﹐BOSS戰唔會生效
更新日期:2021年1月27日

奥米加獸慈愛形態分支

喺tri.地區Area 2以奥米加獸形態分別贏電波小遊戲陷阱嘅破解獸(メイクラックモン﹐緬貓獸完全體形態)及神聖天女獸墮落形態﹐就會獲得奥米加獸慈愛形態進化分支
(特別鳴謝貞操報國幫忙驗證進化條件)

勇氣連繫友情連繫分支

喺Last Evolution地區以奥米加獸形態贏電波小遊戲陷阱嘅曙光女神獸(完全體)﹐以亞古獸贏就會得到亞古獸-勇氣連繫-嘅進化分支﹐以加布獸贏就會得到加布獸-友情連繫-嘅進化分支﹐可以先後進行兩次取得
逃走唔係都有機會當贏?
即刻check咗﹐你啱﹐有機率贏。多謝你!
你好有心!我仲諗住整合好再放上黎
想問下冇無人部機顯示屏間中會有d位有深色印
又唔係keep住 間中就會有
液晶mon嘅常見問題﹐只係偏光物料問題﹐喺某啲角度先會見到
唔該晒以為中壞機
係中咗bandai嘅cheap計
多謝你嘅報告!奥米加斬過神聖天女墮落形態 + 電波陷阱破解獸 or 電波陷阱破解獸 + 電波神聖天女獸墮落形態﹐而家加埋你嘅報告﹐可以肯定解鎖條件同電波小遊戲冇必要關係了!

你哋幫我慳咗買多部機嘅錢
巴打想問
有冇暴龍機圖鑒
search 關鍵字D1 淨係搵到啲磚頭機
想知道巫師獸進化到啲咩,剛剛catch到
同埋用嚟進化嘅勝率係咪共用

心急人上
放工煮個飯食飯洗碗都差唔多九點
同埋想問
電波搜索係咩原理
點解靠近啲電子產品就三格
冇進化
電波小遊戲逢3000步就會有一次﹐出現嘅時候你應該會明
攻擊力幾多?
電波撞同伴既機率真係低 撞到甲蟲,迪路同巫師就無再撞過。。。行左30000步
慈愛攻擊係7﹐勇氣連繫攻擊係8
目前60000齊係好運嘅指標
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞