[PC/PS4/XBOX] Grand Theft Auto V Online GTA V#3

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下 主碼頭第3個倉 (冇鎖冇得燒)
係咪要用炸藥先入到?
雙人
原來雙人
最近又多咗啲新手,呢到講少少關於新手開局可以做嘅嘢:

首先,呢隻係一隻(現實世界/遊戲入面)有錢先有遊戲體驗嘅遊戲,強烈建議你喺呢到搵巴絲帶你玩幾場搶劫,賺第一桶金,之後主流新手會行以下幾條路:

1)劇情派:
如果想慢慢體驗呢隻8歲嘅game,可以買一個高級公寓(high-end apartment),佢可以畀你作為主持人開到5個舊搶劫(多數人叫呢5關做舊搶劫/綠搶劫)。

建議嘅買嘢路線:高級公寓 (建議買市中心地段)-> 打完全福銀行嗰關 -> 買裝甲版骷髏馬(Armoured Kuruma) -> 一路打到The Pacific Standard Job打劫太平洋銀行 -> 買個Facility設施(建議買左邊高速公路格隔嗰個)-> 開始玩Doomsday Heist末日搶劫(藍搶劫)

好處:咁樣玩比夠符合Rockstar發行啲更新嘅時序,對於想慢慢玩曬成隻game每一個元素嘅人嚟講(好似)比較理想

缺點:舊搶劫某啲關卡無人帶其實難度唔算低。舊搶劫啲關卡強迫你要四個人玩,如果任務途中有跳驚/斷線,你嗰關就要重開過,再加埋Rockstar啲超長loading time,成件事極度弱智。最後咁樣玩賺錢其實幾慢下,會比下面路線二屌打

提示:舊搶劫同末日搶劫都有兩個分別叫all in order challenge同loyalty challenge。All-in-order講緊係你分別喺成搶劫/末日搶劫都順次序完成所有前置&尾關,會畀多一球你,過程無限你幾多日搞掂,但係過程中你唔可以join人哋開嘅其他舊搶劫/末日搶劫任務,否則會reset你個challenge。loyalty challenge講緊你成搶劫過程都同同一隊人完成,又會畀多一球你(唔一定要自己host,隊員都有嗰一球,但係大家喺過程中都唔可以走去join其他人host嘅同一套搶劫關卡)。基於呢兩個challenge,同埋舊搶劫有人跳驚就要重開嘅關係,建議巴絲們搵定固定關底先好行呢條路。

2)搵錢派:
同樣搵人帶你賺第一桶金,之後買架潛水艇(200萬喺Warsrock賣嗰架),之後係咁來回打最新嗰個Cayo Perico Heist。

好處:賺錢最快(唔計用bug,快手嘅平均一個鐘應該可以賺到一球)、可以單機玩!!!!

缺點:係咁重複玩同一關會悶,賺完一輪錢無乜點洗過就悶到棄game就本末倒置。

提示:有錢就喺隻潛水艇到買架Sparrow飛雀,如果你來回刷,呢架嘢幫到好多。

In general:無論你玩咩流派都好,以下建議都岩用:

1)唔好無啦唔亂殺人(支那人除外)

2)駛過城市嘅時候無咩事唔好開住飛彈鎖定,有啲人一畀人鎖定就會本能反擊

3)新手千祈唔好去理個Lamar拉瑪,佢啲關卡又難又少錢,好多人(尤其係先玩完單機版嘅人)會畀佢個地圖黃色L呃咗過去,一開波千祈咪撚理個黑鬼,佢啲關卡完全係浪費時間精力

4)有閒錢建議買架Toreador鬥牛勇士,嗰架嘢十分萬能,重點係可以就咁去車廠改,唔洗洗一大筆錢去買啲其他嘢改車。同埋可以帶入去舊搶劫,入到去你會發現你開咗god mode無限飛彈任射。

暴君二有錢先再買啦。nightclub -> Terrorbyte -> Oppressor MK II 再加改車要嘅錢實在太多。

5)每日賭場都有得免費轉一次抽獎輪盤,有機會(1/20)轉到靚車。另外買嘢可以睇住特價買,一般每星期四更新當週特價。

6)Enjoy the game

Pin
想問下記憶中當年有賣樓bug
啲友一日賺十幾億
果啲錢係咪封哂?
前排都有賣車庫bug 之後被rockstar 殺曬
點解

答完問題佢彈,然後入唔番
殺係封號定負錢?
當年賣車我都有賺左幾億
洗哂之後 有日登入個帳啲錢清0
但啲野仲係度 靠賣出去都
仲啱啱好夠錢玩今個更新
答錯?
痴線

答咩區
點解可以係有錯答案
問咩問題?
我終於明

我睇錯左自膠

點解會問咁既問題
用bug賺錢一般會
1)bug patch然後當無事發生過super
2)account wipe,將你啲錢歸0,但係多數唔會清埋你其他資產
3)Ban account(可以係幾日,亦有試過永ban)

所以用bug都要小心,一般而言R*都係槍打出頭烏,出貓唔好太高分就ok
之前洗左1億

而家重新做人
咁垹應該係2
當年記得賣車賣到佢即日改
每日上限賣3架
然後搞到成堆車庫都係一堆貨
每日怕比人封堆車每架78萬
賣左成個幾月先賣哂
有封account,所有野重置,或者好似你咁
睇來我唔夠人凶狠
而家抽車仲有冇話咩hold四秒易中啲?
試過有bug可以freeze錢,佢嗰招勁到每秒可以出到成千萬

嗰時好似有試過永ban啲玩到天文數字嘅玩家
steam版買咗嗰個package
有100萬 又有啲免費地庫.屋.同車
如果要搵多100萬買上面講個潛艇
唔計用bug嘅話自己係咁有排先搵得夠
玩嘅時間唔定睇下唔搵人幫手得唔得驚阻到人
留個tg/驚名,應該會有人搵你嘅
佢嗰個有少少mod,基本上一半bug一半外掛
如果而家卡太平洋
潛水艇果啲係咪都仲唔鳩理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞