[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
我印象中呢套係幾好睇
但點解我睇完第一集都淨係可以諗返起些少好零碎既前兩季劇情only
第3季相隔7年,真心有時間重新睇番前2季。
左膠要求多多
好寫實既寫照
女聲冇咁強勁
Yun*chi把聲真係好好聽
可唔可以搵返佢唱
簡單講誠信=丐幫, 大愛左膠係人都收, 重量不重質拎話事權,
自己資源失衡就向外人乞, 自己d人管唔住亦係靠外人接手

d同冇/低生產力既難民/新移民1樣, 老奉要你照顧, 寄生+貢獻少, 而且仲要俾土著冊封, 你唔妥土著個制度=準備同所有土著開拖
成7年前點記得
一律建議重睇好似睇新番咁好正
情節唔記得哂

淨係認到幾個人

公主岩岩見 都諗係邊個
結果搵著敵國皇室
即刻雙重身份介入你個自治領
誠信
睇返第二季打常娥之前
誠信真係好撚仆街
同而家呢大愛左膠一撚樣
叫人無條件分資產俾佢
唔肯就鬧人唔幫弱者
屌你自己唔做野要人養仲咁撚惡
幫你係奉旨架?
睇個款都應該係index搞事
上季尾index話城惠背叛左佢
唔知以前發生過咩事
鐘意呢套d bgm 聽住好似玩緊舊時d online game 咁
已經唔記得哂D野
印象中上季尾好似係圓桌唔夠錢
搵左隻game收埋大量財寶但係極度難攻略既迷宮
最後強行攻略左解決左資金問題就完
打副本係為左見last boss(boss個npc家族掌管成個世界既金錢轉生), 因為成個大和d地or設施可以俾player買黎私有(私有=係自己設施中所有外人既權限都可自己改), 會造成極嚴重既不公平, 例如秋葉原個公會大樓+銀行俾城惠買左所以有絕對既籌碼強行成立圓桌會議, 又例如隔離地區個復活神殿俾1個公會(利用當地大地人資助)而買起左, 所以成個地區俾1個公會獨大獨栽, 城惠為左避免俾人知道佢行動所以偷偷地外判組團攻略個金錢副本, 目的係為左同last boss講要大量$搶先買晒所有大和既土地+設施再俾返大和, 即係取消冒險者私有化呢個情況, 但之前俾人買左既地&設施就冇法

最後城惠強行同契約買+還, 而boss冇阻止係即係默許同意左
睇完第一集先醒記有典災同冒險者失蹤呢啲事
都係重睇算
曉每次出場都崩
好撚好睇
終於唔係d中二病角色開無敵外掛加溝女劇情
可惜紅唔過刀劍
公主聽得出唔同左聲

曉都有d變左
第一季真係美好
第二季開頭打金庫都好睇
係之後講班新手隊有啲悶
最尾打常娥又好睇返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞