[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
佢地係遊戲背景嘅現實世界
呢一下應該算係精神攻擊嘅
不過係game時代無嘅野
賣記憶回魔好似係人都用得?
上帝視角先係佢口傳
今集典災招技, 可當佢係新資料片入面既新技or舊封測時代既bug技,
觸發條件看似不明, 但有玩過mmorpg就知呢d技本質就係判定技
例如指定時間內做左or唔做某d野就觸發,
相信典災招技既判定係「企定定答典災既提問就會觸發+被奪取指定回憶」

可惜既係, 咁大班人打緊raid生死關頭都仲花時間企定定慢慢回憶boss既提問, 奶1次野都算, 當你明左左個機制之後再接2連3咁奶第2次奶第3次, 無限loop, 個個都係度加戲, 曉就潛水, boss又係隔離hea
召唔到都冇所謂,只要紅妹有入raid就得
然後簽隻3lv召喚獸解放紅妹

利用固有技嘅口傳有CD,用系統/BUG應該冇
好似誠惠簽合約/賣記憶咁
賣記憶唔係口傳
誠惠招技點會無
90級先有相對上最大成功率
仲要一堆高級傳說材料 平時mmorpg呢d都會限lv用
大佬上帝視覺你睇晒佢有咩技姐
佢可以35仲未肯比簽約召喚獸
賣記憶係口憶 追憶之裁斷
誠惠簽約要材料,但冇話要cd,抄寫師造紙都唔使cd啦
召喚師要35lv先召到3lv怪?你會唔會為為拗而拗
差1lv已經係天堂同地獄的情況你同我講差30lv?
仲要1 take過?咪玩啦…
原來有呢招口傳 無留意
btw 關cd咩事 我係講緊技能受等級限制
你玩過都知rpg就係等級決定一切
誠惠招技一黎要等級support
而且要用好高級材料 啲材料正常都會有等級限制
kr個到我都係講緊招技係35lv情況無人知做到啲乜
招技可以35唔用得 招技35個陣可以功能弱化好多
誠惠都直接講明裝同技同角色能力都好受限
你要ff到口傳咁無敵我覺得先有問題
而且呢套都算係寫實向 唔係sao啲無雙一人滅副本
其實可以寫到佢搵到集齊100種要素就35lv團都可以打爆嘅方法嘅
不過唔夠一隊24人60lv團實制
而且作者係有心做個球比佢地
解迷型降難度呢種副本都好正
人地個故事明明好好睇 講緊65LV年代嘅故事
無啦啦寫到90lv紅龍 啲典災唔識降佢級秒撚咗佢有咩好睇
minori仲唔出full control encounter
收集緊數據
下集係最後一集?
同埋佢個個只係弱化版
其實再做嘅
就係開西方狐狸開始反9 index檯個條線
咁第一次打raid仲要面對個機制唔知係咪的判定攻擊,唔知點應對都正常既
可能曉就係知道個原理所以先好似不受影響咁

不過今集打左半集都唔見曉到最後先出黎係咪有心
仲有宗次郎好心你就同佢地會合啦雖然有佢響度應該可以打哂
曉個問題擺明要讓戲份比班細路啦
如果真打既話23個lv60+1個lv35城惠
點都勁過家陣24個lv60
不過宗次郎個打法似用kiting
再用佢嘅口傳
一直拉到去公會大廳
唔係都唔知點35lv頂到去大廳
宗得35就算啦 燒2野就應該死
大範圍攻擊 佢招口傳無咗作用
有啲口傳本身就受技限LV 或者CD時間
Cd係你講起,我覆你,你話唔關咪唔關囉

KR呢,其實你知唔知佢口傳係乜?
佢甚至唔使用技,只要簽隻3lv召喚獸
紅妹就變返90lv raid boss
35lv召喚師係一定做到,所以我先話你為拗而拗(咩野35lv招技會唔同)
有效反駁係:中立怪都會被降級/KR降級時,從屬級紅妹會消失

呢套唔係sao,但有啲口傳/系統bug係可以好屈
畀主要角色用嚟屈人機,劇情寫唔落去就會用
睇橙乃書唔使咁認真㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞