[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
睇你點睇
係當時個個時間點
可以知列表外製造呢個方法
本身就係值錢
即係同樣嘅情報 係唔同時間點 價值都唔同
類似舊時代嘅香料價格 同而家係百佳都買到咖哩粉咁
個價值都唔可以直接比較
果3個生產&製造業工會其中1個經已夠俾450萬, 要佢地夾係為之後做圓桌議員平起平座而鋪路, 仲要個新月漢堡個製法值唔值呢個價完全取決於你會點用

個價值唔係=新月漢堡製法
個價值係=無限可能性, 對於生產&製造業而言, 可以經人手生產所有野, 可以賣獨市既製成品, 可以賣從來冇面世既野, 可以賣面左世但之前無法製造既野, 建材、製鐵、裁縫、烹飪、食品加工、機械、電子工程、生活用品、藥品等所有野, 而且正正因為3個生產&製造業有專門人才&知識&資金, 先可以將呢個價值發揮到最大
淨係睇過動畫, 我覺得500萬呢個數, 或者話「可以用$買系統基建及改權限」呢樣野應該係穿越後先有, 因為如果係game(改版前)本身有咁1早俾d大公會壟斷晒, 所以game內應該冇, game內最多係俾你買公會房咁上下, 而穿越後先開放俾你買公會大樓、復活神殿呢d, 500萬冇咩問題, 問題在於要每月維持營運既$, 買完又會變世界公敵, 各種麻煩所以冇乜人想買, 而且最主要原因可能係班player仲未知可以咁做, 佢地當時只意識到開放左90lv+及新副本新怪新技etc
話時話, 播到第3季我發現班老手player仲係91~94lv左右,
我玩親mmorpg凡係改版開放新lv上限都實會全ser1半以上老手衝爆
1黎可能有新技+個人增值, 2黎可能角色有新改變/新情報, 絕對有衝100lv既必要, 但主角班人搞外交內政, 戰鬥公會又淨係做實q
以前係online game就可以衝一百lv
而家真人落場唔係個個敢
最高嗰個都好似係97lv
同埋冇左傳送點
打黎打去都係秋葉原附近
又冇接大地人mission
升呢係難左
前幾日喺日森買咗一二季bd
點知原來日本Netflix上返晒
唔緊要啦
當課金支持下
正常online game開放LV上限 升1LV exp要求已經多過之前升10LV
連戰鬥公會DDD/黑劍 都未有人滿LV 最盡都97 98
城惠佢地其他普通人得94 95都好合理

況且新boss raid咁撚難打64條友1人分得幾多exp
仲未計有實莉班人吸經阻住晒
真人沖lv點似online game咁沖
你打機按制 佢地要送死
睇黎實莉真係冇人唔憎
Ps 得佢既劇情都加速飛晒
睇你咩副本, 個金錢副本關乎到全ser金錢總量, 程度應該係全ser天花板難度(唔計封測ser果d相關副本), 要刷lv緊係唔刷呢個, 定點刷怪&無消耗組團刷副本呢d世界通用做法, 用1個月攻略1個究極難度副本不如每日刷100場自己夠打既副本or無數怪, 仲有佢入面有新手exp加成道具, 其實唔屈d新手的話咪高價收, 低lv既新手買少見少, 係可以有賣exp水呢d0成本賺$流
佢d怪就算單體都難打, 例如d90lv打隻60~80lv單體怪都要圍揪+接技, 即係呢d單體怪exp都唔少, 去返1般mmorpg=精英怪, 緊係唔使越級挑戰, 刷d打得過既咪得
有玩過mmorpg應該明呢d solo(or低限度組隊)刷精英怪情況
原作係咪已經2年冇出過新
拉仇恨放CC技控傷
RPG 打raid真係好好玩
Web版都停更咗2年
我玩過果d有隻叫tera既幾似呢套野個玩法, d副本都ok煩/多變化, boss分階段、各種判定、各種中狀態解狀態, 又要分隊開機關etc, 幾刺激
新手組悶到抽筋
其實新手組衰咩
我又好似無咩野
班細路都幾努力
佢地難打係因為真人mode而難打
新手組嘅故事冇問題
問題係節奏冗長沉悶
第一季都還好,第二季去旅行果陣想講晒五十鈴、冬彌、惠2、大地人條線有少少大想頭,出到黎變成四不像(明明上一季殺人魔同Raid雙線並行都好地地)
屌 明明勁鐘意套野 真係太耐唔記得哂 睇左一半完全唔知做緊乜
我都係返去由零開始睇
呢套真心正常
當初呢段睇小說都好似突然失憶咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞