[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
第2季月球果度城惠同曉都幾浪漫啦,如果作者呢7年冇改設定應該都係曉惠配多啲。

不過都要睇下作者心態上有幾多轉變,當年動畫同小說同步完,之後的事大家都知。
其實有無出過漫畫?
唔計外傳
逃完稅之後應該更加唔敢踩界真蘿莉收皮
因為動畫都cut咗好多,特別係角色心態,果陣要追到小說同步完,睇小說就清楚好多,但都要人講返先記得。
我記得第二季講打衛兵個度有人話小說好睇好多
我特登買左一本黎睇
描寫曉既內心係細緻好多好多
睇到心都痛埋
侵都叫甴大大best friend㗎

小說城惠內心讀白就係唔信供贄
所以第二季第一話先談判決裂
重恐嚇人:我知你個金庫喺北方

最尾你爆完人金庫,又無力化警衛,咪真係friend囉
得幾條友認得
原來你講果一刻我係講第三季而家
本身薄野俾迪米誇斯(好自負果個武僧)暴力統治緊, 然後銀劍成個公會(主戰打副本)冇興趣留係秋葉原做圓桌議員, 去左薄野ko左迪米誇斯收埋佢做小弟, 自始治安好左冇暴力對待大地人, 而迪米誇斯娶左個大地人做老婆變左婆奴收心養性左
初時唔信供贄整個族係因為供贄族有好多秘密野冇人知, 而對方亦係唔信player, 直至聽到誠惠(見last boss時)個plan先知呢條友係為左整個大和著想, 而供贄族本身有守護大和既義務, 咪順勢埋堆
已經唔係好記得劇情
隱約記得用好多人力物力打一個副本,搵到個生產金幣嘅地方同埋遇到個狐女
有冇quick review

日文 廣東話各五次

無睇小說
畫風同以前一樣 冇點變
但劇情真係唔記得晒
有時間真係要睇返前一季先得
不過就咁睇完第一話都仲明講D咩
要搵返1,2季睇返先
真係唔係好記得劇情
只係記得第一季 新手大地人 果單嘢
第二季 打金庫 同 血斧失踪咗
血斧(鐮刀)失蹤係因為物品既說明開始具現實際效果, 把鐮刀叫災厄, 佢個說明係「會為使用者帶來災厄」, 係克總個女下屬既武器, 當game咁玩冇乜野, 但穿越後呢d說明開始生效並引起實際既現象, 咁女下屬就因為把野而引行被消失(傳去中國ser), 克總衝去救女下屬+女下屬回馬車捉住克總, 結果克總同女下屬隻手被消失

另1單道具說明生效引發左秋葉原城內副本戰, 有條大地人不滿player而偷左衛兵套甲+係武器店買左把被詛咒既冰刀去pk, 個情況就係黑警打人而冇警察理1樣, 把冰刀個說明係某個強力副本boss既詛咒, 個說明將持刀者=多人團戰副本boss, 近乎無敵+套甲本身屈得黎又識瞬移, 為左阻止條友殘血瞬移逃脫唯有停左整個主城魔法陣(俾能源套甲), 秋葉原自始10年內冇自動衛兵防pk及怪

至於點解克總(實際上仲有其他人)被消失會顯示為offline, 係因為要同ser既player先可以game內通訊, 因為傳送門失效, 所以中國ser同日本ser失聯, 但某d玩家例如召喚師可以透過技能將自己(serA)同召喚獸(serB)換位而達成唔同ser之間互相交流情報, 只係城惠呢邊未有呢個情報, 但城惠係封測時玩既小號亦穿越左, 其靈魂係月球上既生命體, 呢個小號通知城惠有月球人既存在, 月球=封測ser, 上面有好多封測時既角色俾d月球生命體佔據並降落地面以擊殺player同大地人方式黎獲得佢地既mp, 而player死後又會先傳去月球到再去返地面復活, 所以城惠想同月球通訊並帶人修復電波塔, 結果冇同月球通訊到, 反面係短暫同中國ser果邊既電波基地聯繫, 由此得知加奈美同克總係中國ser並向緊日本ser進發
多謝,真係好多唔記得哂,但有一點要補充,但可能係我睇web唔知同文庫有冇分別,同埋好耐冇睇,有疑問可以一起討論下。

城惠小號係另一個世界的生物,類似平行世界咁,只係侵佔咗在呢個世界月球上的身體。佢地都係大災難時穿越嚟到呢個世界。而典災同城惠小號同係同一世界的生物,只係唔同身份/或勢力/或理念。佢地最終目的要收集共感子(疑似mp)到自己的世界補充能源。
我岩岩睇緊你講既第一段個幕
我以為克拉斯提比三佐抆甩左隻手
原來係個女既冇左隻手
中文電子版小說邊度有?
我見台灣 book walker 都係得外傳
班友係咪想搞共產主義
開會講野
話人地開店即係有錢
就講要拎來搞公益事務
屌你老母la
招埋班低下階層又撚唔掂就要人幫
不事生產
隻手仲識得郁下郁下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞