[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
睇小說都冇乜嘢 動畫睇到燥
今次唔知會唔會做埋13集內容
第二季嗰陣寧願分多d集數畀加奈美嗰班人
希望今次唔好又一集衝晒成本11集
動畫黨啱啱睇完第一集
真係完全唔記得哂D劇情 人物咁濟
睇返上季原來差唔多成6年前

睇上面講新手組實莉既野
當時都無乜特別感覺所以都係無記憶
因為冇人想知佢哋點努力呀
政治、Raid太吸引
無對比就無傷害

利申, 見到兩姐弟即飛
講起就炆
加奈美嗰邊一集講完,唔睇小說根本唔明發生咩事
真人mode慣左咪冇事, 以前game內要下下按掣, 而家聲控+動作搞掂, 可能方便左, d怪難打似係本身難打, 同lv怪勁過同lv player已是常態, 咁先屈到你買攻防血技裝備
寫埋新手組咪有機會講多d設定, 穿越初期既pk同exp水事件都同佢地有關, 咁點都要take care下佢地, 尤其係之後大地人變player呢度都幾重要, 安排佢地訓練升lv組隊都ok, 可能終極想寫死城惠俾實莉接力? btw 反而係d感情線開始煩, 城惠冇理由唔知情, 對後宮冇興趣又唔1早拒絕, 同佢本身果斷性格有矛盾
佢可能以為係細路仔爭寵
果2個細嘅90LV未
真人先有問題呀? 無詳細畫面 行動又複雜
又要真係跑黎避技 你試下真人打拳打足一日
打機坐係到就話掛到一日姐 叫你落場當打拳
仲有體積問題 撞到隻牛頭人點一個人打呀
其實睇佢地成長係幾有趣 由乜都唔識到打raid畀班老手讚
但係佢兩姐弟真係寫得麻麻地 好似成日想扮大人咁 睇到悶
個細佬仲要好似實莉陪襯咁 冇乜發揮 成日都focus咗去實莉到
以下劇透
仲有死咗之後嗰d精神壓力
連銀劍嗰d廢人集團都唔係個個肯再出raid
可能我唔鐘意又係d大愛角色
睇第2季個陣 我心諗班友想自殺咪由9佢地lo
多謝劇透
煩撚到呢
人地想做乜關你鳩事
係, 個細佬真係大愛得濟...能力唔夠但又要唔俾人地死, 完全冇說服力..
知道有機會返現實, 佢仲話會返去..對腳有事其實不如留低生活仲自由自在
個細佬用日本刀,寫下武士道又得,劍技又得,其實可以寫得好型,寫個女角色比佢成長守護都得,例如可以比個破防技比佢無視等級(口傳),呢度我覺得係作者問題。

新手果邊有好多野可以寫,可惜咗,作者只寫戀愛。同埋睇記錄的地平線的人大多online game老手找共鳴,所以有啲不想睇新手成長。
真係冇說服力
佢自己入左黎變左行得返就話happy
其他人唔想困住係度架麻
又唔去理解人地點解會咁
呢d本身係相向
佢個背景係現實世界就係唔好過 佢理解角度係唔同
佢都係話入黎就happy想留係到 佢自己都話要返去
掉返轉黎睇佢係好面對現實
係異世界生活得happy既成本低好多...至少自己仲健全健康, 成世坐輪椅就真係你幾想面對現實都好, 成世坐輪椅係現實=異類被歧視&負累被照顧, 各種問題, 亦必須要付出巨量成本與精神力先可以生活得happy, 細佬仲細可能對未來大把期望大把希望, 但人1大個d認清個社會就唔同玩法了

當然城惠最後若果玩到現實&game互通咁就唔同講法, 有得隨時切換取長補短
所以咪話相向 呢到故事設定其實好好 人人唔同經歷
就算同一個行為背後都好多種原因
我自己睇呢段唔覺佢係個種大愛左膠
年齡背景都唔同而且你係入面都係異族都係比人歧視
睇緊第一集
睇到我黑人問號
可能隔左6-7年前2季乜春都唔記得
睇OP又收多兩個入團?特托拉入左團都無乜戲份又加兩個,同埋我對國服個邊無乜興趣,想佢寫多啲公會成員間嘅相處多啲
you are not alone
重睇第一二季啦
好睇過而家啲新番多多聲
特托拉既戲份就係係直繼個身度捐出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞