[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
最搞笑係佢自己連方法都唔諗下
淨係叫佢幫佢地

如果佢諗到個互惠互利既方法
人地最少都會覺得投資下都ok

點知佢個做法就好似乞兒咁問人攞錢咁款
咪就係
隔離8號商店同黑劍收左佢啲人之後反而仲幫到佢地增強自信
佢就一味問人拎錢
但個問題都唔係錢解決到
唔理佢好正常
佢就反而埋怨人地唔幫佢
去左投靠關西個邊
可以體諒既,雖然打機勁到做公會長,但唔係政治人才,諗野係無咁周到。
老老實實 呢班打機人
個個都唔似現實打機人
克總背景係大公司太子爺咁撚勁手腕都合理
如果成班打機人入到隻驚
應該會亂撚到on9
城惠同曉背景只係平凡大學生
喵太係做廚(但設定係混血兒)
直繼只係打工仔
拖幾件中學生
然後所有野都要俾個大學生plan
咁大學生有咁既規劃能力又唔太出奇既,上得位可以俾佢歷練。
城惠話佢係研究院學生
即係等如香港既博士?
讀緊碩士、博士都有可能。
正常打機人會屌黎屌去剩係諗刷寶點分配
邊有咁多生意人仲要組織到咁大機構最多咪低賣高賣賺差價 做下裝去賣 佢地連供應商果d成條生產線都plan好哂
如果淨係打機就係既,不過班冒險者了解到唔係遊戲,當咗係真實生活,成套價值觀同行為模式就唔同晒。既然遊戲本身咁多唔同背景既玩家,咁當真實世界去營運時,識得做咁多野都唔出奇。而有個稍為成熟既社群出現之後,班人又可以邊做邊學。
隻GAME本身未變真人個陣已經係咁設計
可以營商或者其他 你望佢副職就知
唔係我地以前玩開主打刷怪刷裝個款
睇完一二季,入面兩個眼睛佬都幾有魅力。
合作打王好有以前online game feel, 仲有副職而家d game冇哂呢種feel
同埋如果真係正規公會響MMO組團打副本
一般都會傾定堆loot點分配
當然上層多數都會拎多D,但大家傾掂數之下有人反枱就會比人圍
新圓桌如果依然都係街坊互助協會(而大地人冇份玩)咁樣實輸

似乎要轉型做執政黨,公主真係好關鍵,本土票應該多過空降既誠信,背後1人1座靠山當打和,但tolly果邊有主戰派搞事,冇公主老豆果邊咁穩定

公主
而家d game講速食, 咩都要講官能剌激, 鬥節奏快鬥dps鬥女多, 仲要市場選擇多,塊餅分得細冇人玩or熱潮1過就冇人玩

除非係monster hunter果種夠晒知名度1睇就知大作實有其他人玩, 小型party夠方便
克拉斯提幾時返
想睇佢同公主條線
而家冇乜人會好似以前咁比咁多時間打MMORPG
一來出左社會做野唔會有咁多時間
二來而家娛樂既選擇咁多,邊會為左一隻online game用哂所有時間
無睇小說
只睇動
點解第三季好似接唔番第二季
定係中間有ova我miss左
其實OP ED劇透已經知公主會嬴
重點係公主嬴左之後點樣做到齋宮家原本想做嘅野去調和東西關係
其實中間跳左
正常常蛾之後要跳番去大陸ser 睇克總彈左去大陸ser
點見到加奈美先接圓桌崩壞
但而家次序調轉左
今集崩得好勁
deen真係垃圾黎
個作者用 異世界做幌子
佢心底係想寫政治故
第二季已經係咁
隻game 廿幾年歷史,佢地係初代老屎忽
有啲甚至棄咗好耐game做現充
過咗咁多年大家都係工作上略有成就 見過晒世面
見有改版先入返黎hea玩下
所有一入到去已經好成熟咁plan好晒點生存同最大限度拎著數都好合理嘅

不過總有啲on99新手阻撚住晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞