[1月Database] 記錄的地平線:圓桌崩壞

891 回覆
49 Like 3 Dislike
有棍知唔知?
今鋪隻典災都幾屈如果黎多幾隻1齊or典災玩組隊+守復活神殿, player實輸
今集d畫靚咗咁多
有冇人覺得曉畫到好鬼老 配音語氣又唔同咗
合法蘿莉即刻唔係蘿莉
自從坐正做正印之後就成熟咗
岩 實莉妹妹仔不足為懼
實莉好煩
擺哂師母款咁同佢講野
其實比起黎佢應該已經唔太care其他人點接觸城惠
因為先一集講城惠同加奈美d野之後佢已經放低左感情問題的執著

不過我睇reddit的評論其實幾好
今集除左500之外無人覺得實莉係去同城惠約會
而響今集尾佢自己都應該認清左呢樣野
下集鐘於有野打下
認清左咩
之前唔小心睇到劇透
下一套又五年
k島copy過黎

偶像是真的元老玩家 最少早城惠5年資歷
當年這任務實裝時等級上限只有開服時的50 開放60級是7年後的V4.0
No.2410973說了個大概 我就補充一下偶像苦節兩個月的軌跡吧
頭一週:
更新當日功課超多 結果等到第二天才有空更新 上線後等接任務的玩家爆幹多導致斷線
接到任務後狩獵場有目標的蜥蝪3倍的玩家輪侯 玩家們開始鼓譟時偶像充當和事佬
介入口角、組團維持獵場秩序 有時還要組臨時隊伍獵PK 用了一星期才集到1000塊
偶像還很有義氣陪未畢業的隊友打完 代價是父母又罵他了......
~絕望的開始~
第二週:
「1000塊是實驗用的 真正上場要3000塊喔☆」「蛤?」
偶像回到狩獵場組野團 消息傳開後大家都懂了
玩家的幹勁被壓倒性的作業感削弱 差點自暴自棄的偶像用歌聲鼓勵大家加油...用區頻
事後阿瑪爾得爾角有一班怪人集團一邊怪叫一邊屠殺蜥蝪成為當年遊戲社群的怪談
大災害後更成了大地人間的恐怖傳說
~真正的絕望~
第四週:
花了兩週收集的鱗片要等到明天才有結果 偶像滿心歡喜地做完功課後上線 他看到的是...
土☆下☆座。發生了什麼事動畫有說就略過吧
在螢幕前當機5分鐘的偶像重回舊地 唱出新曲「莉托卡之歌」 跟一堆受害者一邊起鬨一邊受3000塊洗禮
之後真的是靠毅力 經歷重重難關(主要是兩姐妹發病) 終於10日+1週+1週
苦節兩個月 合共13000塊鱗片 偶像得到了秘寶級道具<隆特爾的飛行靴> 和佛陀在樹下的領悟...
一周後 運營緩和 偶像在電腦前崩潰。

城惠在解任時早就緩和了 反應沒偶像激烈 所以偶像不嘴兩姊妹誰都沒資格嘴
以下劇透
次次有實莉班人 d 進度就拖慢晒
典災唔淨係屈高攻高血高防,有啲創意幾好。
實莉
之前一見個下回預告係佢即刻關咗
衰在誠惠更有創意
上次隻召喚之典災,用跳樓拉走佢
唔俾佢召怪,逼人召喚師打近戰
諗起之前均衡隻怪 要即整把尺
今次又係實莉主場
想問下係本篇定係番外?
好似係七年前season2?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞