『薪火post』BNO 續期資訊(108) 睇頂置 –– 你知道嗎,HMPO批核BNO嘅速度係每分鐘5本呢

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
World台搞緊木耳巴
佢琴日send sms 話on the way, 但我睇置頂入面個DHL LINK 去 track DHL 個system 話
Some of your queries resulted in an error
PEX Number xxxxxxxx (Not found): No result found for your DHL query. Please try again.
係佢未update, 定我去錯地方, 定係我做錯野去search?
係邊度track有無link
大概知咩事但冇認真追
唔係想blame the victim
但好心成日發夢就唔好咁蠢將個人資料放上網
咁同覺得用whatsapp發夢冇問題冇咩分別

唯有祝福佢可以落戶日本
嘗試答
1. 係全數字冇英文冇空格,日子from同to分別係”printed and sent”同「今日」
2. Printed and scan之後預返七日先可以喺dhl度trace到,到時dhl都會有email俾你

唔知岩唔岩
個sms係邊個出先?hmpo出嘅無咁快去到dhl,要經DX寄去dhl度,中間咪要時間囉,doc有寫㗎,至於相隔幾耐,依家lockdown 封城,都唔知點預喇!

如果dhl俾你,直情有tracking啦!仲有查件個sender ref唔使入pex 三個字!
佢琴日send sms 話on the way, 但我睇置頂入面個DHL LINK 去 track DHL 個system 話
Some of your queries resulted in an error
PEX Number xxxxxxxx (Not found): No result found for your DHL query. Please try again.
係佢未update, 定我去錯地方, 定係我做錯野去search?
嘗試答
1. 係全數字冇英文冇空格,日子from同to分別係”printed and sent”同「今日」
2. Printed and scan之後預返七日先可以喺dhl度trace到,到時dhl都會有email俾你

唔知岩唔岩

thxxxxxx bro

咁我唔理佢住, 再等佢下個message
身份證大法真係 work!!!!
9月23 being process
12月24 approved and dispatched
本身仲擔心會唔會交漏嘢定唔知點
各位唔好灰心

利申:CD ROM。但我係靠呢個 post 先知自己係英國人
我同你一樣
有無巴打都收到同樣既email
忠告:千期唔好做製作deadline fight 一來一回搞左兩次真心累 已經6月搞到依家,點知又要delay
佢話唔得XD
唔知搵邊個簽
巴打你個case係中哂身份證大法後 有無再另行報拎ref no或者SAR自己?
我係英國人呀Hi
去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。有人話自己極毒,但竟然搵到個打機朋友肯簽!呢個真係估唔到但好勵志嘅報告,希望各位毒宅巴絲唔好驚怕,走去個舒適區,開創人生!

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
我想問呢
我同我媽咪一齊寄既
佢張副署唔得但我果張應該無問題
佢會唔會hold 埋我份application 架?
首先,你哋一齊寄,裡面有無分開信封?有嘅話有機會分開兩個PE獨立審核。一般嚟講,佢哋話一家人一齊寄,係無需要特別分得咁開,因為有啲文件共用嘅,尤其係included child,分開咗有人試過彈咗個細嘅,要搞一輪溝通聯絡,但如果自己各自有獨立護照,咁分唔分開都無關係。如果由同一PE處理,多數等埋一齊批,會互相影響嘅。伯友彈咗,除咗搵佢自己朋友,你亦可搵自己朋友幫手,咁大個人,有啲朋友可能識於微時,見過你家人,咁都可以簽嘅,因為就係佢認證伯友之嘛,問題在於肯唔肯簽啫,呢度有報告,朋友仗義相助,話細個家長會都見過。其實佢嗰輩,揸外國護照嘅朋友仲多,只不過要開口呢,咪好似好難咁囉。
我問緊我d frd
我地分左folder入文件
獨立護照
唔該晒你
報失拎咗 reference number 然後直接 apply
無做 SAR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞