『薪火post』BNO 續期資訊(108) 睇頂置 –– 你知道嗎,HMPO批核BNO嘅速度係每分鐘5本呢

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
慘啦, 我揀錯左UKPA, UKPS, IPS or HMPO,
Passport Office Hong Kong要揀OTHER?
咁宜家可以點?
請問有冇人試過hmpo叫你以email方式遞補
簽多次副簽?
請問有冇人幫左你地既配偶、子女申請bno?係咪照常用個網申請就得?
???
你講BNO visa?

都未有得申請
係同一個網站續領,所以前題係佢地都要曾經成功申請過bno/included child
補封信誠懇啲話揀錯,寄咗咪等pe 發落囉,唔需要驚慌,最多咪補嘢啫,鬼叫你唔睇清楚份doc先!
我指申請本passport 因為我老公續左bno 有寫返我女既名落included child
入返網再申請一次就得?
唔該晒你
睇doc啦!曾經登記過就一定續到,無登記過嘅就一定無,咪爭取平權囉。
你個女個名,應該有印咗喺你老公本舊bno 內?係嘅話咪一樣咁做,doc有寫呢隻included child係首次申請,記得交出世紙正本同埋你老公本舊證過去。btw你個女成年人啦,呢件事應該佢自己搞掂,唔使勞煩兩老吧!
佢得三歲
你個女本身係included child
而家已經成人
佢要申請first passport
咁佢而家係無得做included child
中間係咪誤會咗啲咩。
個小朋友係 by decent 嘅 BC?
你睇清楚啲bno 無可能加小朋友名落去!因為97後出世點都唔可能咁做,無論自己申請定加名都唔得!97後出世點會有英國國籍?依家係父母揸bno,籍Bno visa帶小朋友過英國生活5+1年,而因此攞bc!

另外,如果你老公係bc,就另一回事,你搞清楚個身份先。
我老公97前申請過bno 上年續左 included child有填我女個名(三歲)
網上好少資料幫子女申請 想問下大家經驗
唔該晒
即係本新bno passport上面貼咗Included child info?

97前先申請
included child都係97前先有
97後得續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞