『薪火post』BNO 續期資訊(108) 睇頂置 –– 你知道嗎,HMPO批核BNO嘅速度係每分鐘5本呢

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
原來係咁 姐係兒家我老公一人揸bno 全家過去英國就得 冇得新申請呢回事
你睇清楚,你老公本新護照,國籍係咩,同邊頁有寫你個女名,最好遮住個人資料影上嚟俾大家參考吓。

你個女3歲係今年3歲定97前本護照當年3歲?

BNO無可能近年續證加小朋友名,如果得,相信好多人即刻咁做!你講清楚你成個case先。
『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊
https://lih.kg/aEsLrqU
無啦!一向都無!bno無繼承無籍任何方法入籍包括結婚!97前登記過後無艇搭。

31/1申請bno visa過英國展開新人生吧!
多謝解答
聽日派件

但一件, 好心急會收到咩先
唔知而家英國Lock down,Passport Office 仲有無人返工呢?
點會冇呢
收到BNO email覆返:

"If you were included on your parent's passport, please provide evidence if you were unless the passport has been lost. Your parent's full details with PIC card numbers and BNO passport numbers and if you have any siblings that hold BNO status."

我岩岩幫老母搞左個新嘅BNO,係咪我應該要寄埋老母嘅身份證同埋新嘅BNO 比英國office?
你係INCLUDE CHILD
你申請?你個名喺伯友本舊證度?咪寄伯友有你名本舊證去囉,如果舊證唔見咗,咪提供伯友個人資料加舊證號碼/身份證號碼/或者其他證據可以證明你相關身份!閱讀理解啫,唔難明,無話俾你所講嗰啲!
各位大佬, 我剛剛收到bno, 但我發現我本bno係observation度冇呢段字:
the holder is not entitled to benefit from eu provisions relating to employment or establishment

我想問係咪正常定真係漏左?
睇DOC -> "收到新護照後"
搵到啦,唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞