『薪火post』BNO 續期資訊(108) 睇頂置 –– 你知道嗎,HMPO批核BNO嘅速度係每分鐘5本呢

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
上星期文件寄到
一個星期唔夠就approved

突然超有效率
已經有美國護照, 長期在美國居住, 洗唔洗續 BNO?
有冇巴打絲打試過在外國續 BNO?
你續黎做咩?
可以,程序大同少異。
https://www.gov.uk/overseas-passports
分開護照,唔想畀某啲國家知道你去過另一啲國家掛。
雖然美國好似容許你喺呢種情況申請兩本美國護照。
有諗過將來到英國工作 (諗諗吓)
但係 BNO Visa 要求申請人通常居住在香港
你話洗唔洗續 BNO? 還是一心一意留在美國?
你揸住 US Passport, apply 個 UK Working visa 咪得囉
係,要常住英國(e.g. 其他 visa)或者香港。

你會唔會考慮其他 visa types?
明白了, 多謝巴打咁快回覆
我好似比小左錢,但唔見hm office 問我

佢收左我80.50 gbp
熱潮淡了嘛~
新申請續嘅少咗,變返正常等候時間,但舊嘅仍然未清得晒!而且因為申請visa唔使續證,咁有舊證在手嘅,見到申請續證條隊咁,當然睇埋31/1點先啦,唔係兩頭唔到岸!當然,中晒身份證大法,無證在手嘅,申請咗本新證會安全啲,尤其係included child嘅,因為sar 結果好可能無,咁申請visa會唔會都話佢無?大家等月尾,到時就知大約點。
有冇入紙問英國護照數量

12月24簽收...今日print and sent .....
點解唔繼續做美國人?

巴打有地球第一大國的護照仲洗乜靠“日落帝國”?係唔係玩嘢?
2021年好似加速approve得好誇張
不如未approve既巴打們講下自己幾時being processed
早交早等候

遲交唔洗愁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞