『薪火post』BNO 續期資訊(108) 睇頂置 –– 你知道嗎,HMPO批核BNO嘅速度係每分鐘5本呢

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
舊年10月底documents received 同being processed 到而家都未有消息
LIFO
1. 報失application 封email
2. 身份證 副本
3. 特衰passport 副本
4. 副簽
5. 銀行住址證明,糧單,稅單,員工證 副本
釘好哂之後DHL

祝各位香港人平安好運。

其實係咪同步即刻收到 email 通知?
如果係, 我就唔駛日日 login check status
(29-Dec being processed 仲未批)
係,SMS, email,online status 3者係同步
我上年 8 月 10 號 being processed 都仲未有消息
係咪都係第一次申請?8月真係好跨張
Included Child
我同我家姐同時間寄,佢上個月尾已經搞掂
你一封一齊寄?裡面分開獨立封?咁就出事,分咗各自pe ,啲文件如果共用就大鑊!問吓好喎!
8/9月都仲不斷有人出洞中,當時幾十萬人backlog ,塞咗入最入房尾角落,就真係要時間浮返出嚟。
我反而有啲好奇,續領 BN(O) 嗰陣,張 visa 個 record 係咪要 carry forward 去新護照?定係因為 record 係跟 BRP,所以唔駛特別做啲咩?
話會用e-visa
上年6月申請寄齊資料過英國 12月收到
咁耐
星期六寄出
星期一簽收
今日收到email話received
dhl宜家幾錢?
係咪好多野填又要用佢個信封
我以前用郵局好方便宜家朋友寄冇左郵局寄煩d又貴d
係咪去到先pack?佢再拎佢個封入住你份件?同埋會唔會拆袋check左先?
上門收我見都係4xx
同去門市一樣?
我嗰時格個價係網上平少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞