【甜故】自從同Miss喺一齊,我就忽然變得好受歡迎(2)

1001 回覆
221 Like 8 Dislike
係咁中出遲早出事
第162章 聖誕假

聖誕節本來係好開心嘅節日,但係今年我喺外國渡過,而且仲要返兼職。平安夜當晚,窗外落咗我嚟加拿大嘅第一場雪,坐喺溫暖嘅室內,望住室外慢慢飄落嘅雪花,個心出奇地寧靜,咁多年,首次感受到平安夜嘅真正意義。

我忍唔住打電話俾Miss Cheung同周穎,首先當然係Miss Cheung。

「你做緊咩呀?」我用最溫柔嘅語氣問。

「改緊卷囉。」Miss Cheung語氣平淡,呢排我已經少咗打番香港,因為每次Miss Cheung都係做緊嘢,講唔到好耐,好多時傾完仲唔開心過未傾。

「Miss,我好掛住你呀。」雖然咁樣講好細路仔,但係呢個都係事實。

「你俾心機讀書,畢業返嚟咪可以日日見。」Miss Cheung始終係成年人,講嘢偏向現實。

「咁仲有排喎,Miss你有冇掛住我㗎?」我忍唔住問咗句唔應該問嘅說話。

「你覺得我唔掛住你?」Miss Cheung把聲忽然沉咗落嚟。

聽到Miss Cheung好似嬲嬲地咁,我即刻驚咗一驚:「唔係呀,Miss,我冇咁諗,只係我哋咁耐冇見,你都好似…」我唔敢將最後「冇乜嘢」嗰幾個字講埋出嚟。

Miss Cheung嘆咗口氣:「子龍,嚟緊幾年對你同我嚟講,都係一個好大嘅考驗,如果我將同你分開嘅事實日日擺喺心裡面,我連返工都冇心機,你明唔明呀?」

「我明,對唔住呀,Miss,因為我太怕失去你,所以先亂講嘢。」原來Miss Cheung為咗淡化同我分開嘅離愁別緒,先表現得咁冷漠。

「我話咗等你,就一定會等你,就算第時你唔揀我,我都唔會後悔。」Miss Cheung有啲苦口婆心咁講。

同Miss Cheung再傾咗陣心事,講咗啲近日發生嘅嘢,喺香港嘅Miss Cheung日子如常,聖誕節都係做學校嘢,我唔敢同佢講Judy件事,只係話平時多數係同石克隆出去。

啱啱同Miss Cheung傾完,諗住打俾周穎,佢已經先一步打咗過嚟。

「子龍,我好掛住你呀!」周穎一聽見我把聲就話。

「我都好掛住你,平時淨係講電話真係唔夠。」聽到周穎仲咁緊張,我都算有番啲欣慰。

「係喇,不過你放心,多倫多大學嗰邊已經初步接納咗我嘅獎學金同入學申請,只要DSE保持到水準,出年我就可以過去搵你。」周穎信心滿滿咁同我報告。

「咁就好喇,即係話我哋好快就可以再見,我喺呢邊都讀得唔錯,成績仲好過以前喺香港。」因為程度低咗,我嘅level都高咗。

「咁叻仔,你係咪為咗我先咁努力呢?」周穎見我冇偷懶,衷心為我高興。

「梗係啦,今次都係因為我先至搞到要分開,為咗你,我一定要努力追番失去咗嘅時間。」周穎我唔擔心,但係Miss Cheung同我始終喺年紀上有好大差距,當有適齡人士喺身邊出現時,難保佢唔會放棄我,就算之前嘅張Sir,我都唔係完全放心。

當然,事實上成日搞三搞四嘅,暫時都只係我,呢啲就係以小人之心度君子之腹。

「你識咁諗就好,你而家又做兼職又讀書,成績仲要好咗,真係大個仔喇。」我想Miss Cheung對我講嘅說話,結果從周穎口中聽到。

「咁你過到嚟一定要好好獎勵我。」冇得見,打情罵俏呢啲點都要做下。

「你想我點獎勵你都冇問題,反正我都將自己交晒俾你㗎喇。」周穎帶點嬌羞咁講。

喺呢刻,我差啲想叫周穎開Facetime玩下phone sex,不過都係嗰句,搞㷫咗自己就話落去搵Judy出火啫,搞㷫咗周穎佢咪好慘,佢搵咩方法搞掂都唔好喇。

用電話稍為緩解咗相思之苦後,我瞓喺床上面呆望住窗外仍然未止嘅雪花,一種從未感受過嘅鄉悉襲上心頭,最唔捨得嘅始終都係生活咗十幾年嘅地方,同埋留喺其上嘅甜美回憶。

越諗心情越沉重,連去搵Judy都冇心機,反而有啲想搵小琪,不過佢同阿妹出咗去玩,係我話聽日要一早返工留咗喺屋企。

第二朝起身成個世界都俾白皚皚嘅雪覆蓋住,好似舖上咗一層厚厚嘅白色地氈一樣,今日係聖誕節,每逢呢啲大時大節,外賣特別多,所以我同Judy提早咗返去舖頭幫手做準備。

因為阿妹尋晚好夜先返,所以車唔到我哋返工,我同Judy唯有搭巴士,好彩啲行人路嘅雪已經剷晒,唔係我哋兩個就要踩住深及膝頭嘅積雪出門。

返到去雖然未開舖,但係因為早幾日已經有好多人訂咗餐搞party,結果九點返到去一路忙到十二點先停落嚟,令我首次深刻體會到窮苦留學生嘅悲慘生活。

聖誕節後嘅第二、三日一樣忙,直到第四日先可以休息一下,不過都只可以分更放假,今日係我,聽日到Judy,仲忙過返學,每日返到屋企攰到連細佬都起唔到頭,更莫講話扑嘢。

本來想瞓晏啲,但係石克隆個死仔竟然十點幾就打嚟叫醒我。

「喂,今日放假喎,有咩搞呀?」石克隆劈頭就話。

「冇咩搞,瞓下覺啩。」我都未瞓醒。

「Phoenix、Betty同Lisa一早去咗Chloe屋企開party,你去唔去吖?」Lisa係小琪英文名。

「聖誕都過咗,仲開咩party呀?」連續返咗幾日工,我都唔知啲女仔自從上次唱K後就friend番。

「Chloe屋企一星期起碼開一、兩次party㗎喇,唔使原因㗎。」石克隆似乎覺得好正常。

「唔…」啱啱想拒絕嘅時候,我忽然諗起周穎上次差啲出事,就係去Chloe屋企開party,呢件事發生後一直令我有啲諗唔通嘅地方,甚至一度懷疑石克隆同周穎嘅說辭:「咁好吖,你幾時過到嚟。」

「半個鐘喥。」石克隆話。

我好想知道當晚究竟發生過咩事,雖然我明白有時真相並唔一定係我可以接受,但係如果俾我揀,我寧願知道一個殘酷嘅真相,都好過得一個假嘅大話。

或者去咗Chloe屋企都唔會得到任何結果,但係起碼可以對當晚嘅環境有多啲了解。
下星期起只能夠逢星期一、三、五出稿,希望大家唔好介意。

如果時間許可,星期日或者都會加更,不過暫時就係用住呢個速度寫。

短期內應該唔會再加女角,就算有都係SP,故事主要集中喺Amy、Judy同Chloe身上。

當然Miss Cheung同周穎都會再出現。
LM
但係如果俾我揀,我寧願知道一個殘酷嘅真相,都好過得一個假嘅大話。

各位巴打請準備
其實大家都好想知道殘酷嘅事實
唔好有咩真相阿
真相=石克隆比周潁雞姦
唔該男主對miss cheung好d同miss cheung可摸以唔好咁大方
周穎無比人姦 ok? 樓主講過唔捨得周穎比人姦
房租必須是一次性交一年的
G chi 樓主加油
嘩屌,呢個正呀喂
真相係周穎係雙性人 主角一直無留意
第163章 突如其來嘅發展

喺去Chloe屋企途中,我個心開始有啲忐忑不安,因為想知係一件事,真係知道咗後接唔接受到,又係另一回事。頭先啱啱諗起就話係威係勢,而家真係要面對時又有啲淆底。

「你最近唔係考試就返工,間中都要出嚟放鬆下。」石克隆嘅說話將我拉番去現實。

「去Chloe屋企有冇問題呀?你上次咪話佢對我哋嘅態度有啲奇怪嘅,話晒去到係佢主場,有起事上嚟仲要照顧阿妹佢哋幾個,未必甩到身喎。」我記起上次石克隆話Chloe信唔過,但係而家又好似冇晒擔心咁。

「就係去Chloe屋企先安全,咁多人喺度,淨係我識得同有交情嘅都唔少,有咩事唔會個個企晒佢嗰邊,況且我都係旨在人多地方大,氣氛好好多兼且玩完拍下籮柚就走得,真係有咩唔對路咪即走,有你同我喺度,冇乜人可以攔得住。」石克隆諗得比我周到,聽落真係冇咩危險。

去到目的地,我先知周穎當日所描述話會盪失路點解,間屋真係好大,入咗鐵閘後仲要揸多幾分鐘先到大屋旁嘅停車場,泊低車,經花園進入大屋範圍,先係一個又長又濶密密麻麻企滿人嘅大廳,裡面淨係著住制服送食物酒水嘅工人都有成十個,廳裡有條足可四人並行而上嘅樓梯,通向二樓嘅一大排房間,相信上面嘅其中一間房,就係當日周穎出事嘅地方。

「你自己喺度參觀下先,我去搵Phoenix佢哋。」石克隆拎起手機,打咗幾個電話都冇人聽,就同我講。

我點點頭,目送咗石克隆消失喺人群中後,就逕自向二樓走去。

雖然仲係日光日白,但係二樓嘅情況似乎同當晚差唔多,頭幾間房喺門外都聽到裡面嘅男女呻吟聲,幾間房後先至有啲貌似無人嘅空房,或者係第六感,我喺其中一間房門口停低落嚟,敲咗敲門見冇人應就打開門行入去。

間房三百零呎,中間一張大床,床尾對住廁所,就算呢度唔係當日周穎進入嘅房,內裡嘅擺設應該都係咁上下,我走去廁所門口向內望,彷彿可以見到周穎俾鬼仔撞倒喺地上嘅情景,然後仲被另一個鬼仔夾手夾腳搬咗上床,準備大肆侵犯。

或者諗得太過投入,我不自覺緊握雙拳,狠不得當時在場,對郁手郁腳嘅兩個鬼仔執行私刑,以至當有人一手搭落我膊頭時,我反射性就一手將佢隻手掌扭去背後,順勢壓埋佢落床上面。

「呀,好痛呀!」一把熟悉嘅女聲拉番我去現實,仆街嘞,俾我制服嘅竟然係一個相貌純樸,絕對嗒得杯落嘅大眼靚女,微捲長髮散落豐滿近34D嘅上圍,著住運動Bra同瑜珈緊身褲嘅佢有種健康誘人嘅氣息。

「對唔住,我唔係有心。」我見靚女痛到標咗啲眼水出嚟,個心跳得仲快過搞嘢嗰陣。

「你做乜咁大力扭我隻手喎,我唔理呀,你要俾我扭番。」靚女講完竟然真係走過嚟扭我隻手,我唔敢反抗,由得佢扭番夠。

「都扭唔到嘅,整到我仲痛,你自己扭番呀。」靚女扭咗幾下,見我都企直喺度冇反應,踩地發脾氣。

「哦。」我用左手經後背大力拉住右手,趴喺床上面話:「扭咗喇,咁得唔得呀?」

「咁就差唔多。」靚女笑番,騎上我背脊捉住我隻右手:「投降未?」

「投降喇。」對於靚女,我一向都好唔話得,何況仲要係我鍾意嘅清純型。

「好喇,見你係我救命恩人,今次算數喇。」靚女大笑,雖然放開手,但係仲騎喺我背上冇落番嚟。

「救命恩人?」我懷疑自己聽錯,覆述咗一次。

「咩呀,扮唔識我呀?我係Chloe呀。」靚女原來係Chloe!吓,乜化妝前後差咁遠嘅,平時佢化到咁濃妝,估唔到落咗妝居然係一名清純玉女,咁化嚟做乜呢?

「你真係Chloe?!」其實一開始聽到Chloe把聲我已經覺得好熟,但係因為外貌嘅嚴重落差,令到我一時好難將兩個人聯想起嚟。

「仲扮嘢。」Chloe喺我背上面揼咗幾嘢,呢啲無情力,唔係話好痛,不過都唔叫好受。

「你俾我起身先。」我作勢要起身,於是Chloe就雙腳撐床趷起少少,等我可以轉番身正面對住佢,但係起唔到身,因為佢見我轉完身就坐番落我個身度。

「只可以俾你轉身,但係唔俾你起身。」Chloe坐喺我肚上面䟴咗幾下,隔住條緊身瑜珈褲同我身上面薄薄嘅T恤,我幾乎可以感受到柔軟B女嘅曲線,而且對驚人胸器仲喺呢幾下動作上下晃動,得個運動Bra,胸前兩點都好清晰。

我深吸一口氣,儘量唔望向Chloe:「點解你會突然出現嘅。」

Chloe喺我身上嘅郁動,除咗刺激到我,亦都同時刺激咗自己,只聽佢有少少氣喘咁講:「咩…呀,呢度係我屋企…我出現好出奇咩?」

我見Chloe塊臉紅晒,好似想嚟料咁,但係我未ready…唔係,我細佬好ready,但係心情未ready喎:「你可以咁啱喺呢度出現就有啲奇囉。」咁多間房,你唔會得閒間間逛下啩。

「呢度啲房全部都有cam,我叫咗佢哋一見你嚟就通知我,一接到通知我衫都冇換就過嚟搵你,係咪好感動呢?」Chloe滿臉期待,似乎認為我應該好感動。

感動就唔係好感動,不過你呢身打扮就真係令到我好燥動:「咁有cam你仲騎住我,俾你啲人睇到晒喇。」

「放心喇,我嚟之前已經叫佢哋熄咗呢間房啲cam。」Chloe一臉認叻。

熄晒啲cam唔驚我對你唔客氣呀?定係你想對我唔客氣先?睇Chloe春心蕩漾個樣,都似係後者居多,諗到呢度,我忽然諗起一樣嘢,一下彈咗起身。

喺我身上嘅Chloe俾我呢下嚇到差啲跌咗落地,好彩我及時一手抱住佢,而佢亦都迅速用對腳夾住我條腰。

我同Chloe臉對臉,相隔唔到3cm距離:「你呢度啲cam嘅錄影keep幾耐?」
要搵真相
樓上果個又要block
Quota乜柒啊單機啦
屌你老味quote 文
要睇錄影了但要星期三先有
越諗越覺得男主其實不嬲都受女仔歡迎成日好似小琪咁俾女仔色誘 但係男主一路無發覺
究竟係周穎嚟到之前
男主可以食到幾多個女仔
第一次見主角唔係用下體諗嘢
睇錄影唔係唔得
留低啲精先講
真相接近了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞