《每朝起身,總會見到細妹著校服》(1)

1001 回覆
55 Like 13 Dislike
妹妹仔早
Welcome Live
綽姿(傲嬌淫亂ver.)
各位早晨
寫呢個故其實都係想俾大家笑吓輕鬆吓~
所以輕鬆睇得㗎喇 唔使太過執著
當然如果想有啲咩要求都可以講低
例如玩咩花色吖 有咩特別喜好吖 我會盡量加啲落去
一面討厭 但又忍唔住嗌出聲
幾時有甜
等文
咁心急嘅
最後校對中
就快有㗎喇

上回講到俾腦細屈完請食飯後,都要返公司做嘢㗎!
飛揚好努力!腦細更努力咁隊嘢俾飛揚做!
然後阿Wing打嚟喎!
飛揚又唔記得要問腦細請假!
記憶重疊嘛~好正常吖~
咁啱又係腦細趕住走~飛揚又成功請假~
Emma突然話飛揚都好鍾意日本動漫咁喎~
話因為聽到飛揚電話鈴聲估到~
係喎...Emma喺日本留完學返嚟㗎喎...
飛揚唔覺意漏咗口風添!
不過都係唔好話俾Emma知有關Loop嘅事...免得人哋亂諗嘢啦...
Emma夠鐘放工~
喺離開之前,Emma又話飛揚好特別喎~
吓?有咩咁特別...
唉屌算啦~有時候為咗唔Hurt得人咁緊要,都會用啲好聽啲嘅詞彙修飾一下。
好似話你想話一個人蠢,你會話:「你真係好純呀~」
你想話一個人遲鈍,你會話:「你真係會細心思考㗎姐~」
你想話一個人對眼矇,你會話:「你對眼真係充滿憂鬱喇~」
你想話一個男人個頭柒,你會話:「你今日個頭好穩重~」
而Emma所指嘅特別...可能真係就係“講到低能你異於常人”呢~
唉是鳩爛旦啦~
“叮”部電腦突然喺呢個時候Hang完~
仲可以Save到之前開緊嘅Files~
好~繼續做嘢~
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

食咗盒叉飯,一做就做到十二點...

又做到十二點...

其實計劃要做好嘅嘢就一早已經做好晒~

然後都係Hea住咁做~做到嚟十二點...

好~係時候收工。

夜晚嘅旺角都唔差,起碼冇日頭嘅時候咁嘈。

唔使俾一車二車旅行箱車腳趾。

唔使見到有人周街屙屎都要扮睇唔到,扮正常。

唔使同人迫,唔使同車爭路。
差唔多每晚都喺呢個時候...呢個街頭行...

五光十色嘅香港好似好繁榮,但就好似缺少咗啲嘢...

缺少咗一啲我哋需要嘅嘢...

或者就係缺少咗一份寧靜...

坐喺紅Van,我突然醒起一件事...

『仆街!又唔記得Send Message俾Ashlynn!』屌又唔記得...真係冇記性!

都係快啲Send返先!
“BB~今日好對唔住~Cut咗你線~下次唔敢喇~我哋公司今日嚟咗個新同事~女仔嚟嘅~係啲黃馬褂嚟㗎~唉~以後返工就大壓力喇~早啲瞓喇BB~I Love You~^3<”

我記得上次都係咁Send...應該冇問題...

喺冇必要嘅情況之下,我係唔會講Emma靚唔靚女。

喺必要嘅情況之下,我都會盡量避開呢個問題...

如果真係迫我交出Emma張相作證物...我會搵件豬扒相偽造證物...

你要知道女人嘅妒忌心有幾咁重!
唔好以為靚女就冇妒忌心!

越靚女就越會妒忌!

要評分,Emma嘅美貌絕對不下於Ashlynn!

論身材,Emma分分鐘仲好過Ashlynn!

咁樣嘅情況下,我係實死冇生~

所以,沉默是必要的...

必要時仲要講適量嘅大話添...
“啪”Van仔門關上...

我身邊個空位都坐埋人之後...

「好~人齊起飛~」司機一抽頭就飛出去。

講到我身邊嗰個乘客,其實又真係幾特別。

我隔離坐咗個細細粒粒嘅小妹妹。

睇佢個外形分分鐘仲細過我個妹。

應該係啱啱升中一。
拎住個大袋嘅佢著住件黑色背心,白色熱褲,短髮,中間分界,前陰中間分開到下巴尖,兩邊鬢髮卻長到落微微凸起嘅胸前...

好特別嘅髮型,真係喺街上都未見過。

咁都仲未夠特別?

而家係夜晚十二點幾喎!

一個妹妹仔夜麻麻坐小巴?

喺街行過都俾龜逗啦!
不過呢樣都真係唔係咁特別~

最特別嘅係,我晚晚都十二點走,就晚晚都係佢坐喺我身邊...

真係好彩司機大佬都見得到佢~唔係嘅話我真係以為自己撞鬼!

一個妹妹仔,晚晚都咁夜坐VAN仔返屋企?

出嚟玩都唔會玩到好似返工咁呀化?

唉~唔知喇~

人地嘅事我就真係唔好理咁多~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞