《每朝起身,總會見到細妹著校服》(1)

1001 回覆
55 Like 13 Dislike
高才鳩早
各位早晨
又到咗星期一有文
等得好辛苦
太耐冇追文連續兩日都入嚟睇
點知係冇文 好失望
兩日好快過姐 話咁快又到咗星期一啦
新讀者LM
其實主角係唔係幻幻控,對細路女竟然有反應
你好
俾道德枷鎖鎖住嘅幻幻控

上回講到飛揚睇返電腦!尋日做過嘅嘢全部都冇做過一樣!
而且電腦嘅日期仲顯示住星期一!
點會咁㗎?明明尋日係星期一!點解今日又係星期一㗎?
都係唔好諗咁多!要清咗張檯俾Emma先!
搞掂晒!放埋iMac上檯!差唔多時候...
結果Emma真係同之前嘅時間一樣上到嚟!
而且Emma嘅衣著都係同尋日一樣!
飛揚真係返翻去星期一?!
交代晒啲嘢之後,Emma就坐返埋位~
飛揚又走去𥄫Emma對腳~
邊𥄫邊FF...
諗多兩諗...飛揚下面又扯扯地...
再望上多少少...
望到被透透地嘅白色雪紡長裙輕輕蓋住嘅小腿...
Emma搖一搖對腳,長裙就磨一磨對小腿...
再擺一擺...又磨一磨...
越望...飛揚下面就越硬...
Emma真係好正...一直都只係得飛揚一個喺苦悶嘅空間自己工作...突然出現咗一個天使一樣嘅美女獨處喺呢個細小嘅空間...
飛揚望多兩望...望返上Emma塊面...
飛揚見到...Emma雙眼...
四目交投!
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Take 01-平凡一日] PART 04

『仆街!』我心諗!

我驚到立即望返落仲Hang緊機嘅Mon度!

仆街喇呢次...

再次仆得街!

尋日已經𥄫Emma𥄫到俾佢發現...今日又係咁...

屌都已經有過一次經驗...點解人類總要重複同樣的錯誤㗎?!
死啦死啦...一陣佢又怕咗我...走落去買對...婆仔鞋...

唔係喎...

「飛揚...」Emma行咗埋嚟我張檯前面...「我想...出出去...可以嘛?」

『哦...好好...』我扮晒望住個Mon...『隨便...』

“咔”Emma開門離開Office...

假如真係同尋日一樣...

Emma真係走去買對婆仔鞋...

照理就應該...冇嘢...
我記得...尋日Emma買完對婆仔鞋...著住返嚟...之後都好似冇乜嘢...

假如真係照返...尋日咁樣嘅話...

由今朝早起身...𥄫...望阿Wing梳頭...𥄫...望琳琳...到上咗巴士...條MK學生妹都係坐喺西裝友隔離...我都係俾條臭肥佬黐住...直到而家...

所有所有...都好似冇變過...都同尋日...一模一樣...

咁講法...唔通...我真係...返翻去尋日...返翻去星期一?!

唔會吖嘛...唔會所有嘢都...都再發生一次...

點會咁㗎?點會咁不可思議?!
對住部又Hang咗嘅電腦,自己個腦又Hang Hang地...

真係諗唔通...到而家呢個情況...都仲係接受唔到...

然後...過咗半個鐘之後...

“叮噹”門鐘響起...

我探頭望一望,見到Emma帶住微笑隔住玻璃門向我揮揮手。

我就帶住疑惑咁行過去...

“咔”
『Emma...你返嚟喇?』我打量住矮咗一截嘅Emma...

「係吖~唔好意思,我無啦啦話要出一出去就出咗成半個鐘~我下次唔會㗎喇~」Emma向我點一點頭,行返埋位。

我見到Emma雙手拎住個紙袋...

再望落啲...

Emma對腳...

Emma對三吋高嘅純白色高踭涼鞋...變咗平到貼地嘅花花布料婆仔鞋...
果然...真係...

一切都同尋日...唔係...應該話一切都重來...

我真係...返翻去星期一...所有嘢...都真係會重來一次?!

Emma坐返埋位之後,繼續望住個27吋大Mon...

我亦坐返埋位喺度諗...

Emma真係覺得我𥄫佢腳趾好變態,專登走落去買返對包實腳趾嘅婆仔鞋呢...

但其實我對婆仔鞋更情有獨鍾㗎喎...

屌!而家唔係諗呢啲嘢嘅時候!
真係由頭再重來一次...星期一嘅事...

咁講法...

我鬼鬼祟祟再偷偷地望一望Emma...

Emma好輕鬆咁望住個Mon,冇乜唔自然嘅感覺...

真係一模一樣...

一個入世未深嘅少女啱啱去到一個新環境工作,竟然可以咁自然...

一啲唔自在都冇...
再向下望一望佢對腳...

都係伸到長一長,直一直,搖吓...擺吓...

真係點𥄫都係咁吸引...

屌我又掛住𥄫人對腳!

不過唔𥄫都𥄫咗...唔差在𥄫多一陣啦...

反正我記得,就算我再𥄫耐啲...佢都唔發現~
花花嘅婆仔鞋...

對腳就連一啲青根都冇...

唔使著絲襪都可以咁靚...

真係冇得輸...

返工冇機會𥄫Ashlynn對腳,𥄫吓Emma頂吓癮都唔錯呀...

𥄫𥄫吓我不自覺將隻手放咗落已經硬到隊起咗條褲嘅JJ度...

又好不自覺咁搓咗兩吓...

如果可以俾Emma對腳夾住嚟丁...
屌!

公司嚟㗎!

要變態就返屋企啦!

都係唔好諗咁多...做嘢先!做嘢先!

好唔容易將精神放返喺工作上面。(但我承認我不時都有偷望Emma...)

再一次畫起七張炸彈...

五個平面廣告初稿...

Send咗三個刊物封面要俾啲客改...

已經有過一次經驗,今次係輕鬆咗嘅~(係覺得要重複做多次有啲戇鳩姐...)
「喂~各位食飯喇~」肥豬腦細由房走咗出嚟。

又到放飯時間...

肥豬腦細行到去Office嘅中間:「為慶祝Emma加入我哋呢個大家庭...」

大乜鬼家庭吖?細成咁...

唔講仲以為破碎咗添...

「我已經Book咗吉壽日本料理食放題啦~」肥豬腦細高聲噜叫。

『好嘢...好嘢...』我拍住手讚好。

又要做埋啲俾面嘢...肉撚酸到呢...
「好~我哋出發!」肥豬腦細帶頭走向門口。

『老闆~』我行前兩步,將肥豬腦細叫停,『有冇帶銀包吖~』

「呀~係喎係喎~又唔記得咗添~真冇記醒~」肥豬腦細摸摸佢個光頭行返入房。

你估我唔知你籠嘢咩...

跟官咁耐真係唔知官姓乜呀?

都唔知試過幾多次同你一齊去見客嘅時候,你扮晒唔記得帶銀包要我碌住卡先啦!

話就話我碌住先,你從來都冇俾返錢我!

啲交際費次次都係我自己出!

咁搞法真係同貼錢返工冇分別!
等到肥豬腦細拎好銀包...

「好~出發!」肥豬腦細帶頭行去開門。

『老闆~』我又行前兩步,再將肥豬腦細叫停,『有冇帶卡吖~』

「呀~係喎係喎~又唔記得咗啲卡放咗喺卡套度~真冇記醒~」肥豬腦細摸摸佢個光頭行返入房。

屌你啦!好彩已經發生過一次!知你啲仆街嘢!

埋單嗰時又話唔記得撳錢~叫你碌卡又話啲卡喺卡套~又想屈我~冇咁易喇!

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊J~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

等到肥豬腦細拎埋卡套...

「好~出發!」肥豬腦細帶頭開門。

Emma就跟住我後面行...
好忙
使唔使OT?
不要說了
倒轉嚟諗…
起碼公司仲有project…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞