《每朝起身,總會見到細妹著校服》(1)

1001 回覆
55 Like 13 Dislike
望住檯上啲雜物...

望住盒紙皮箱...

點會咁㗎...腦細話尋日係星期日...今日唔係星期二咩?

點會...

我立即返埋位...撳返開啲Folder...

『冇...冇...』我一邊撳...一邊Check...
尋日起咗嗰五個平面廣告嘅初稿...冇...

尋日嗰三個刊物封面嘅第二、第四、第八版仲未Send俾啲客...

尋日嗰四個刊物嘅排版仲未排...

尋日嗰七張炸彈仲未求鳩其搞...

冇...冇晒...尋日做過嘅...全部都冇晒...冇做過一樣!

點會...點會咁?!
我再睇一睇右下角個日子...

『星期一?!』真係...真係星期一...

點會咁㗎?點會係星期一㗎?

明明尋日係星期一...今日星期二...尋日我咪返咗工囉...

點解...點解會...係唔係啲乜撚整人真人Show呀?!

我八八卦卦咁望望整間Office...

冇吖...冇啲隱蔽鏡頭影住吖...間Office豆潤咁細...一眼睇晒啦!

更何況...腦細又邊得閒玩埋啲戇鳩嘢呀?
唉屌唔好撚諗...都係執咗張檯先!(所有嘢都未做過...又要再做多次...)

我快快手手執好張檯...

仲要用1比99濕毛巾抹咗幾次...

再幫部27吋iMac開包...

幾經辛苦放埋部iMac上檯...整整齊齊放好晒Keyboard同Mouse...

搞掂晒...所有嘢都執好晒...放好晒...就好似尋日一樣...
望一望個鐘...9:54...

會唔會又係...同尋日一樣...一樣時間...

我望實道玻璃門...時間一秒一分咁過...

然後...我就望到玻璃門...有個身影...

“叮噹”門鐘響起...

我都未行前兩步...對腳仲係有啲震震軟軟...肥豬腦細就一個箭步衝咗出嚟...
「你嚟喇~入嚟先入嚟先~當自己屋企得㗎喇~」肥豬腦細披著人皮的豬扮狗...

我就行前兩步...再行出兩步...

「等我嚟介紹吓先~呢個喺我哋首席設計師,陳飛揚。以後佢會照顧你㗎喇。」肥豬腦細個豬身一移,我再次見到一個...發光嘅天使出現!

長長嘅啡色秀髮,斜瀏海配上髮尾帶少少卷曲...高貴得嚟又不失少女氣息~

同尋日一樣...一樣妝扮...

一雙大眼睛將男人嘅靈魂盡吸...

天工手藝...
雪白嘅面孔透出淡淡嘅粉紅...

半點人造粉都冇喺面上...

不帶半點人工修飾...

傳說中嘅裸肌...

雪白嘅肌膚由面部一路向下伸展,配上純白色嘅雪紡吊帶長裙將玲瓏浮凸嘅身段若隱若現...

一樣...同尋日一樣衣著...
底裙只係去到大髀再上少少嘅位置...

將修長嘅美腿令人更“慾”罷不能!

神來之筆!

可惜嘅係...佢高我足足一吋咁多...

唔係...佢唔係高過我...只係...

「你好~我叫李家敏Emma~請多多指教~」Emma伸出右手...

Emma...呢個睇起上嚟...有啲似日本妹嘅Emma...明明尋日我哋就...就已經介紹過...
『你...你好...叫我飛揚得㗎喇...』我握一握Emma隻手...

我握住Emma隻滑過Ashlynn對大髀嘅手仔...

我都唔記得介紹返...Ashlynn係我女朋友...

不過呢啲都唔重要...

我而家眼前嘅Emma...真係好似第一次見面咁...

輕輕摸多一摸...疑惑咁打量住Emma...

今日真係...
「咳咳!」肥豬腦細咳咗兩聲...「你握完未呢?」

我立即鬆開手:『So9...Sorry...Sorry...我...我尋晚唔係好夠瞓...係喇我尋晚唔係好夠瞓...』

雙手喺自己大髀度搓吓搓吓...

一定係我尋晚唔夠瞓...所有嘢都係幻覺嚟㗎姐...嚇我唔到嘅...

Emma好似唔多介意我有意無意淫慾佢隻粉嫩小手,仍然面帶笑容。

「咁我交Emma俾你喇。Emma有咩唔明問飛揚喇。」肥豬腦細交低完就急急腳走入房。

交俾我...得喇得喇...放心交俾我...
『Emma...你個位喺呢度,隨便坐得喇。』我帶到Emma去佢自己個位...就好似尋日咁...

Emma好有儀態咁坐低後:「咁我要做啲乜呢?」

『呃...你不如先上上我哋公司個網,睇睇我哋公司嘅資料先~』老老實實有乜好睇?

放得上網嘅都係表面嘢,吹水嘢!

只係...我真係唔知俾得啲乜佢做好...

我真心唔覺得一個富三代...仲要靚女成咁...可以做得啲乜...
「嗯~」Emma回答完我之後,自動波開著部iMac。

“登!”一下沉重嘅開機聲...

係喎!又唔記得咗添!

『我仲未幫你做Setting,不如等...』我都未將句說話講完...

「你俾個Wi-Fi Password我就得㗎喇~我自己搞得掂~唔使照顧我~」Emma咪咪嘴笑~

真係好Pure好True...
『哦...咁好喇...咁你自己慢慢...』我都係唔好理Emma咁多,無啦啦又要做返尋日做過嘅嘢...

坐返埋位之後,偷望一下斜對面嘅Emma...

由於我個Mon用嚟擋住大門,我哋又冇Partition隔開,所以我可以好清楚咁望到Emma嘅七三面...

又係以呢個視角...偷窺Emma...

最重要嘅係仲望到檯下嘅雙腳...
我一直偷望Emma對腳...

Emma對腳喺檯下面搖吓搖,擺吓擺吓...

再望落啲...Emma其實係著咗對三吋高嘅純白色高踭涼鞋...

冇錯...尋日我就留意到Emma其實唔係真係高我一吋...應該比起Ashlynn仲要矮啲...

我一直望住Emma啲腳趾...

腳趾掃上一層白色嘅腳甲油...
Emma一路搖對腳,啲腳趾就搓吓搓吓咁...

同尋日一樣...完全一模一樣...

又係令我聯想到...放條J落佢腳趾度Chok...

J腳就J得多...

真係想試試J腳趾...

諗多兩諗...我下面又扯扯地...

再望上多少少...

望到被透透地嘅白色雪紡長裙輕輕蓋住嘅小腿...
Emma搖一搖對腳,長裙就磨一磨對小腿...

再擺一擺...又磨一磨...

越望...我下面就越硬...

Emma真係好正...一直都只係得我一個喺苦悶嘅空間自己工作...突然出現咗一個天使一樣嘅美女獨處喺呢個細小嘅空間...

我望多兩望...望返上Emma塊面...

我見到...Emma雙眼...

四目交投!
嘩屌...依家成篇擺明係copy and paste喎

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊J~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

Take 01-平凡一日] PART 04

『仆街!』我心諗!

我驚到立即望返落仲Hang緊機嘅Mon度!
睇返舊故回味先
已經將[Take 01-平凡一日] PART 03 Upload上紙言
咁先特顯返翻去過去
未睇過嘅唔知係點樣 睇過嘅就有返晒一早就遇過嘅感覺
識睇
三故cross over?
俾你睇穿咗添
係咪應該追返你舊時d故?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞