《每朝起身,總會見到細妹著校服》(1)

1001 回覆
55 Like 13 Dislike
原來廢腸開咗新故 啱啱先見到
車神
車神
下屆去邊隊?
都係開咗四日咋嘛
妹妹仔使唔使強制WFH?
你好
自己將琳琳個小五格硬睇做中五 小五真係幻想唔到
用自己接受到嘅角度就好喇
望住個學生妹一路行過嚟...我留意咗佢好耐...細細粒粒咁應該同阿Wing差唔多年紀...或者仲細阿Wing一兩年...

而且應該仲係讀書唔成嘅MK妹...

10歲mk妹?=.=?=.=?=.=?
睇錯, 自膠

不過10歲MK妹我都真係遇過 仲唔止一個
講清楚先我同佢哋係冇任何關係 只係之前喺工作上遇到

原來係小五
唔知點解睇咗做中五
明顯係自動腦補
又話連登好多幻女控嘅?呃人嘅
肯定係由你帶壞風氣
我係成日見人話連登幻女控多 好變態 日日要FBI 就寫啲幻女出嚟睇睇係唔係真
過咗四日 微量幻女情節開個頭 都唔見有幻女控鍾意
好明顯“連登幻女控多”係吹大咗
對比起日本 連邊皮都未到

上回講到飛揚對琳琳有性趣!
變態幻女控!小五女生都唔放過!FBI啦~
飛揚入到𨋢都繼續視姦琳琳!
琳琳好似好緊張咁喎~
係驚吖!俾個變態佬喺身後視姦!好驚驚吖!
出到𨋢,琳琳好有禮貌咁同飛揚講Bye Bye~
算係過到關啦...
飛揚都唔諗咁多喇~因為又要趕巴士!
飛揚公司喺旺角!要搭60X!
差啲又送車尾!上到上層坐返平日坐開個位~
所有靚女都Miss晒~連最期待嘅MK學生妹都坐喺西裝型男身邊~都唔係最慘...
最慘嘅係坐隔離嘅...又係嗰個又熱又臭嘅大肥佬...
飛揚深深明白乜嘢叫“男人到咗三十歲仲要依賴交通工具好可憐”...
架車已經夠焗...
又要俾個又熱又臭嘅大肥佬黐埋嚟...
仲要聽乜春胡楓提提你...
唉...嘅人生...唉...
其實並唔意外...因為基本上日日都係咁...
靚女Miss晒~最期待嘅MK學生妹坐喺190嘅年輕有型西裝友隔離~自己就俾個又熱又臭嘅大肥佬黐住~
只要星期一至五都要返工...就會遇到Exac7ly嘅情況...
尋日又係咁...今日又係咁...冇錯...現實嘅生活就係...實而不華,且枯燥乏味。
跟住嘅劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Take 01-平凡一日] PART 03

喺㗎咁悶焗嘅巴士上面,我已經成條鹹魚咁黐埋喺塊玻璃窗...

冷眼望住前面...條MK學生妹盅吓盅吓...盅落190嘅年輕有型西裝友個膊頭...

再盅多幾吓...條MK學生妹直頭瞓落190嘅年輕有型西裝友個膊頭...成個人都挨晒埋去...

我呢?我呢?

我咪又係俾個又熱又臭嘅大肥佬黐到實一實囉...

唉...
我帶住厭世嘅心情,由屯門出到旺角...

又係咁...日日如是...是如日日...

行到公司間大廈...

殘殘舊舊咁...

「喂~陳生返工喇?」大廈嘅保安同我打個招呼。

『係呀...』唔係返工唔通走嚟撳鐘仔咩?!
入到升降機,又係俾班麻甩佬夾住。

我嘅一生,係唔係都要同啲麻甩佬糾纏不清呢?

上到去公司,望住塊玻璃門,裡面黑漆漆...

個死人光頭腦細就梗係冇咁早返工㗎喇。

門就一定係我開㗎喇。

唔係除咗我,仲有邊個?
“咔”開好門...

“啪啪啪”開晒燈...

放好個公事包就準備開工。

尋日起咗五個平面廣告嘅初稿...

三個刊物封面嘅第二、第四、第八版都Send晒俾啲客改...

四個刊物嘅排版都排咗...

七張炸彈都求鳩其咁搞掂咗~

咁今日就要...好似仲有兩個平面設計未起稿...咁起咗初稿先啦~

好!開工!
我每日就係要喺呢個豆潤咁細又冇嚟生氣嘅Office裡面獨自打仗。

間唔時仲要出去見吓客添!

喺我哋行內流傳一張圖,圖裡面嘅意思大約是咁的:

要平要靚就唔會快;要快要平就唔會靚;要靚要快就唔會平;要平要靚又要快?不可能!

而我就係將不可能變成可能嘅男人...

啲客個個都話又趕又急又要改改改改改九百幾次又要靚絕五台山!

最慘我人工先得嗰一萬鬆啲啲...

係鬆啲啲咋!

即係一萬一千都唔到嗰隻啲啲咋!

得嗰一萬鬆啲啲就要我做超人?

我仲唔係將不可能變成可能嘅男人係啲咩呀?
對住部爛鬼電腦畫畫畫畫畫畫畫畫咗半個鐘...

『仆你個街又Hang機!』

平時有人嘅時候我真係好少講粗口。

但對住部爛鬼電腦,我真係忍唔撚到!

畫唔夠幾筆就Hang一次...

畫唔夠幾筆又Hang一次...

日撚柒日都係咁撚樣!
工慾善其事,必先利其器!

人地做Design嘅就用Mac機,我做Design嘅就用爛鬼PC!

仲要行梗XP!

雖然D IT人話識得用梗係用XP。

但XP都係微軟嘢!

係男人一聽到“微軟”都唔老嚟啦!

你叫我點專心工作呀?!
畫多兩畫...

『妖!』正當我要Dom Mouse落街之際...

“叮噹”門鐘聲?!

九點七咋喎!

老闆唔係咁早返呀化?

平時佢冇十一點都唔見人㗎...
我起身望出玻璃門外...

有一個好似係著住DHL制服嘅男人...

唔係老闆喎...

我打開門:『師傅,有咩貴幹?』

「送貨嚟。簽收吖。」師傅已經拎定部機俾我簽。

『送咩貨呀?』我望一望一大盒紙皮箱,後面仲有一個師傅挨住喺手推車度印吓印吓。

唔係喎...呢箱嘢...咪係...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞