《每朝起身,總會見到細妹著校服》(1)

1001 回覆
55 Like 13 Dislike
『係喎...你喺日本留學返嚟㗎喎~』上次我仲以為肥豬腦細所指嘅外國,係英國、美國、澳洲、加拿大嗰啲外國國家添~

「係吖~我...我有同你講過咩?」Emma眼仔碌碌咁~

『呃...冇~你冇講過吖~第一次講咋嘛~我係聽老闆講過你喺外國留學返嚟囉~』都係唔好同Emma講,我已經經歷過今日...

呢啲咁荒謬嘅嘢講出嚟都冇人信...

更何況都係啱啱先識Emma...一陣俾佢誤會我係痴撚線嘅變態佬,講個大話出嚟唔知想呃佢啲乜咁就唔係咁好...

算啦~過咗今日就會正常~應該係...
一邊聽Emma講佢對動漫嘅認識、對動漫嘅追求、對動漫嘅熱愛,一邊做嘢。

Emma真係好鍾意動漫。

其實我就唔算太深究嘅,只係睇啲自己鍾意睇嘅多。

算唔算得上同Emma有共同話題?

我諗算掛...

講吓講吓,做吓做吓就到六點鐘...
『Emma,你放六點㗎呵?』我仲繼續忙緊手頭上嘅工作...

「嗯~」

『你收得工㗎喇喎。』啱啱排完三個刊物版...

「但你都未走...」

『我?哈~我有排~你冇野做可以走先~』屌...又Hang機...

「咁...好啦...」Emma拎起佢嘅手袋仔...

行到我面前...
「飛揚,你真係一個好特別嘅人~聽日見~」講完Emma就行咗出公司門口。

部電腦Hang機嘅同時,我個腦都Hang Hang地機...

我係一個好特別嘅人?

Emma又...又係話我好特別...

上次Emma臨走...又係講呢句...

究竟我...有咩咁特別?
唉屌算啦~有時候為咗唔Hurt得人咁緊要,都會用啲好聽啲嘅詞彙修飾一下。

好似話你想話一個人蠢,你會話:「你真係好純呀~」

你想話一個人遲鈍,你會話:「你真係會細心思考㗎姐~」

你想話一個人對眼矇,你會話:「你對眼真係充滿憂鬱喇~」

你想話一個男人個頭柒,你會話:「你今日個頭好穩重~」

而Emma所指嘅特別...可能真係就係“講到低能你異於常人”呢~

唉是鳩爛旦啦~

“叮”部電腦突然喺呢個時候Hang完~

仲可以Save到之前開緊嘅Files~

好~繼續做嘢~

今晚出完

鍾意嘅朋友記得Like同Share俾身邊嘅朋友一齊J~

有咩記得喺下面留言講~我會一一回覆~

三句預告

食咗盒叉飯,一做就做到十二點...

又做到十二點...

其實計劃要做好嘅嘢就一早已經做好晒~
好似話係中武肺
如果係就真係呢兩年嚟最令人興奮嘅喜訊
人生真係無常
今晚飲返杯先
中間加插一兩句就係新故
加多隻杯
真係要賀一賀佢
月月同耶蘇伯伯講過㗎嘛
乾杯
就算係都畀啲新意吖
依家9成copy前面,連嗰少少主線劇情都未觸法咁嘅款
投入返去“你已經發生咗一次”呢個點度
試吓唔好當自己真係睇緊故 係發生緊喺你身上
就決定今晚偷摸紅van妹妹仔
LM G持
高才鳩果然係高才鳩
多謝支持
之後俾婥姿blacklist
新讀者留名
終於live
話唔定做咗VIP
你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞