20-21 NBA 休季討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
兩連霸
收皮啦 交硬稅唔等於連霸架
係浪花太貴咋
不過咁,當你睇portland/washington之後,浪花性價比都算係咁
好似係有條大陸仔出片講先, 講勇士已經連續俾左兩年, 第三年就要俾1.5 luxury tax.
講定先, 我點知的
咁今年洗唔洗俾Luxury Tax丫?
Check 左仲有309k LUX TAX SPACE
咁前設唔成立,成個立論仲傾黎做乜
咪就係呢D垃圾channel報錯野搞到成班傻仔又唔fact check就話邊個邊個要躝⋯⋯
屌要下年都唔交稅就trade curry啦
但trade Green同AW換返隻好啲嘅star返嚟唔係仲好咩
戰力強啲
錢應該都慳啲
廢鳩我就覺得佢跌緊
AW就難成大器
你講到地底泥咁不如講下會換到邊個
Green Trade得走都算你勁啦
重想換star
搭埋pick應該有人肯制
刺係咪要重建
真係唔明點解咁多人反GREEN
明明佢係CURRY 後最重要既核心
防守核心統帥 + 組織串連發動者 係3分退化左姐...
我敢肯定市面上同類型既球員冇咩邊幾個有佢level
能力上(唔包打法)最似佢既得rmbj 閪
防守組織同時有 又打到4-5號位既好難搵
The Charlotte Hornets draft third overall and would like to select James Wiseman and would consider trading up for him.

Both the Minnesota Timberwolves and Golden State Warriors are open to trading down from No. 1 and No. 2, respectively. The Hornets could offer the 32nd overall pick and future selections.
佢啲組織係大部分係食浪花能力啫
成撚日見到佢係三分線外拎住波唔敢射又無得傳個老尷樣
Adebayo同牙ben
今季無浪花咪現曬形
除左防守可以J下重有咩可以J
想知有咩潛在交易目標係可以升級到隊波
Adebayo 防守可以比下
組織完全唔同級數
GREEN可以控埋球 做發動點
Adebayo唔得
咪講左lo
佢防守組織 先係佢重點
得分真係冇計..退步哂...
邊個帶都死啦上年隊湧
球員質素唔好交幾多好波都冇用啦...
浪花冇GREEN一樣死我敢肯定
最後一句真定假呀
你呢句否定埋Curry wo
湧從來都唔係one man team wo
你搞清楚....
Curry klay 得分進攻核心
Green 防守 組織串連核心
少左邊個都唔得wor

有睇湧波就知green 個位冇人代替到 同極重要
利申唔鐘意佢 但唔會因為咁否定佢能力同重要性
同刺換LA同DDR會唔會好過拎住Green同AW
sick波
除咗勇重有邊隊可以畀green玩高位嗰大佬要打無球重要打到star
防守我唔否定呀
但係所謂組織能力好多都係建基於水花既無球能力
所以我先質疑下你最後個句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞