20-21 NBA 休季討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
喂 阿哥
第一,「仲未計1516 多左bogut 同埋david Lee」
我冇話你提bogut錯,我冇話14-15有david lee係錯,
我話「1516 有撚Lee?」
醒未?1516有冇lee?

「david Lee 2005 就離撚咗隊咁」,lee 2010 先黎gsw,所以2005唔關事
2005gsw有咩人你都唔撚知,咪挑我機

第二,又係之前話咩廢鳩靠浪花先有咁多助攻,咁今季冇浪花都6.2助攻,內線球員排第2,收皮未?
乜鳩打埋pg,真係當d-lo死既?俾佢打埋PG係trade後既事啦

第三,「同四年前比全面跌三成」,唔洗四年前啦,剩係19 playoff同20 season比都差3成啦,丫唔記得講,19 playoff數據好過「全盛期」添
係囉,幾個月廢咁多,抵trade!

最後,又係果句,你班友一開始講要trade 廢鳩先既,你諗到trade廢鳩換咩人會upgrade隊波而又慳到錢未?
可唔可以唔好咁多粗口😅
好多小朋友係到
體貼大家,比個無粗口ver.大家🙏🏼

你淨係識擠牙膏
見到david Lee 就見唔到Bogut 宜家講清楚2015 年有david Lee 我先針呢個Pt ,講到david Lee 2005 就離咗隊咁 佢2015仲打緊

第二個Pt ,你放大嚟講6個助攻,唔講埋籃板同得分同埋個入球率,同四年前比全面跌三成啊,仲要係今年係主力打多左進攻同應策(比你打埋Pt guard) 係咪廢左好多呀。仲要係24 歲同28 歲比,人地巔峰上升期,佢就廢左三成(數據上)

第三,唔靠浪花點有助攻呀
Trade 埋curry 咪變番今年咁差囉

字數由203去到143,廢左四成(數據上)
第一 咪話你個腦戇鳩囉屌 我又冇講死16 年 on99

第二係咪姐係打過Pt guard 呀on9
仲有之前有浪花係咪仲多assist 呀on9

第三2020 數據我一直都攞番早三四年既season 比
跌撚左三成呀柒頭
Playoff 我咪話佢比人打爆囉屌 係咪同早幾年又廢左呀

最後,28 歲就廢左咁多,防守由DBOY 變all time Team 2-3 (仲要而家高大峰線打起),進攻比你擔大旗你又廢左,成日想用助攻串9人,原來打打下打Pt guard 又想話偷偷計落foward。仲要未話佢今年球權多左,仲有呀佢今年有左浪花助攻都低左啦,反映都佢都係黐住浪花。

最後,屌你trade 咪trade 。trade 左比少一億奢侈稅,我培養pascall 唔撚好?分分鐘唔使比奢侈稅,league 比番一千萬gsw。

等睇偉論講有咩球員會可以取代到廢鳩而又upgrade隊波但又會比佢平啲
莫雷辭職果日,班支那狗開晒香檳話無球隊會請個得罪終國既人,咩唔使再係呢行撈
之前咪有條cctai話咩一定係政治因素既,咁快就bin得
1. 你連人地challenge你D咩你都未知⋯⋯唉可憐

2. draymond 15-20 五季ast數
7.4 , 7.0 , 7.3 , 6.9 , 6.2
有浪花assist 多左 0.7-1.2
(今季d-lo走後勇打左15場,進攻比廢鳩擔大旗,廢鳩打左4場,所以佢今年應該計PG)

3. 岩19-20season數據比早三四年既season數據退化
但playoff數據平手,一路keep住 (唔俾數字自己fact check好嗎)
上年playoff廢鳩俾邊個打爆左?
可愛?西琴?
岩,總知成隊防守俾人打爆一定係防守大佬問題,我同意
但點解進攻攻唔入就廢鳩進攻廢而唔關進攻大佬(aka MVP)事?
呀,因為廢鳩先係進攻大佬⋯⋯岩既岩既

4. 點trade?

5. 「trade 左比少一億奢侈稅」
source?點計出黎?計黎睇下唔好吹水

6. 「培養pascall 唔撚好?」
好,keep廢鳩同培養pascall 冇衝突
但paschall唔會取代到廢鳩

留名待覆,覆晒所有point
Trade到字母Ben呢啲級數先對隊波係升級但可能性好低
Green防守中軸進攻策應唔係咁易取代
諗住trade星不如叫green射好啲三分啦
仲有先唔講pascall能力做唔做到 而家勇擺明係要即戰力食埋浪花巔峰尾巴衝冠 點同你玩培養
唔理 總知今季咁柒要入晒廢鳩數
諗唔到trade咩人就雪佢培養paschall算
反正有手有腳都做到廢鳩做既野,傳下波俾浪花又食一個助攻,對手射唔入就執個籃板,paschall得分已吊打添

Overrated 廢鳩食屎啦,拎住僅僅低過basemore、全聯盟排第60既人工,交啲咁既數據,waive都唔抵可憐,實冇下家要
講真呢兩年NBA 仲會唔會係三分時代先?
定係高大峰線時代?有奪冠潛力既唔多唔少收埋強既Forward。Two guard based 打得起既得2015 GSW 你睇HOU POR都收左皮 係咪應該要換一換
GSW 既換防比大家想像中勁,至少佢地efficient 一直都好高,長keep top 10甚至top 5 唔計2020

因為要即戰力,所以2020 整身就係比管理層諗定有邊個可以一兩年再升到,又邊個融入到主力傳控既球隊。今年Chriss Pascall 又岩岩用 可以睇下升唔升到。

就咁睇,隊內岩用既role player 2020 年就mark 好左。宜家擺明要用trade 提升戰鬥力,wiggins 打forward 應該唔換同埋佢條件好至少進攻方面爆發力出色。

再加上罰錢關係,好大機會會trade green 加今年首輪進行三角交易。
虎X個網刪左76個page未
個人數據柒都冇計
Pascall 今年表現真係似以前Green 喎吹咩,做咩唔用件平貨
廢文加粗口
你所講「gsw 嘅換防勁」個基礎咪係因為有green守到1-5號囉 定你覺得普通3D頂到佢個位
Btw至少chriss pascall 冇咁強嘅換防能力 印象中green生涯初期係靠防守係勇立足
green既防方係咪跌watt左?下年勇個底好似好豆腐咁
我係76人唔會因為個廢pick接你兩張大約
Morey去數字人做咩
全NBA打魔球最唔夾一定係佢咁濟
換哈登番黎
收到風話今次試全場一球三分都唔射
班友根本冇睇過湧波..
我係廢尻hater 但一定唔會話佢廢
上季冇哂curry klay 得班d league 仔同岩岩入隊既aw
湧本身就要玩tank
你睇下佢上年出場時時平均得28分鐘
拎冠後 最少時一年黎
廢尻又係同iggy一樣playoff regular 兩個人個type黎
你想佢打得幾落力去刷數據?

你死都要用佢黎做例子真係笑死人
一開波已經講到明佢唔係得分個type 球員
佢係組織串連 加防守統帥 發動機
佢同curry klay 係兩邊相輔相成

你死都要用一季做標準咁啞狗pg 唔再係super star la

關鍵比賽時垃圾 級表現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞