20-21 NBA 休季討論區 (3)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
準備比人trade
執緊行李
方向
如果個cap跌咁多係咪好大機會要trade wiggins甚至Green
張17M既TE分分鐘完全唔用
check 返其實以前都唔小隊都由得個TE expiry. 所以我覺得勇都有機會係咁.
係勇個立場, 舊年唔使俾lux tax, 今年食返都抵啦, 所以唔會為左tax trade wiggn. 如果有岩既人就另計啦, 暫時市場搵唔到另一個鋒線比wiggn 岩用/cost efficient.(可能有我唔知) 因為勇都缺鋒線.

大腸個件又幾好睇
如果真係減10Msalary cap咁就算俾lux tax都似要交易wiggins
如果唔係真係全部底薪
勇士呢個陣,底薪都大把老將去
cap跌唔跌都要俾稅
想唔俾稅就trade curry/klay
唔想trade curry/klay就者係衝埋呢兩年
衝埋呢兩年就唔會郁green
唔會郁green者係唯一機會郁wiggins & pick
勇冇鋒線需要wiggins 所以唔大機會郁wiggins,除非對面有大平賣

係只有對面有大平賣既情況,先會 星 換 wiggins+pick+TE
否則,勇幾大可能2nd pick draft隻 就開季
最主要係cap跌,更加少人對wiggins有興趣
做trade既option變得更少
咪傻
底薪咪底薪,有咩問題
你一隊波一張super max 兩張max
基本上都預左大部份底薪,green冇要收max已經執到
只要你aim衝埋呢兩年你就預左俾稅
但係人地係個page話They’re having the worst situation in the league喎
Kings先係最難搞
勇成四張max/接近max喎
2-3 MAX + 新人約 + 底薪 =爆cap
勇3 MAX +1 2/3 max + 新人約 + 底薪 =爆cap
係咪都爆cap,咁多個人用唔係更好?
2nd pick加其他 for wcj+4pick la diu
箭想要pick trade埋Covington就正
利伸幻想
wa diu
wcj+green+wiggins+klay+curry
6th okorro
痴線 ideal到呢
係預咗俾
但125Mtax apron 勇士去到150M
真係燒錢喎
甚至你再數埋下年
4星份約升 但個cap未必跟幅度升
咪係
你話4個真係打曬都算
而家未試過同場
仲有3個有3年約
如果磨合唔掂係冇咩走盞位
唔明你既logic
係預咗俾 但又唔想俾?
預左想衝冠就要咁多錢,但又想衝冠得黎洗少D錢?
下 係博一舖架啦,邊有guarantee你洗錢就拎冠架
俾早幾年宇宙勇養大左胃口?
俾係俾
超少少梗係接受到
但而家過咗條線一大截喎
又想衝冠 又唔想俾錢
又要留原班人馬 又唔記得愈老既星愈貴
咁trade走一份max換空氣減薪囉
最易trade係klay 你trade唔trade丫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞