儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
幾年前我用係hemat
而家唔清楚
Hello 頭半年係初始$38,每半年增$20券含$30。

萬能初始$90,包$80券含$110,以後每年最平$50券含$55。

用邊張真係睇用量喎!一向hello合低用量嗰班,每年續$40都有剩嗰啲人。萬能基本上靠增值時嘅分鍾,$65plan,每年都用一張$50券,大通話量肯定萬能抵!相信其他$28任打嘅卡應該收得皮!

SmarTone 4G

SmarTone 3G

CSL 4G

屌佢老母垃圾SmarTone,3G都不如
巴打你上次買左儲值卡未?
未,呢張係之前7-11清貨儲值卡買落
巴 可以講多少少 煩啲乜同開咗乜野Plan?
我嚟緊有number都想mnp去儲值卡,imc都有考慮過 因為我可以網上mnp又可以到我樓下商場做mnp又得,不過佢啲年卡分鐘同用量就係眾多儲值卡年卡中最唔抵用 imc又好似唔憂做咁 勁少出大優惠 我又無得轉萬能(3上台客) 依家我有都留意定年卡大戰有乜荀優惠
咁 我仲段時間比我去睇/等其他儲值卡新招同優惠,如果到時都同依家差唔多的話 都屬意imc算 #dying#pi
我都係3上台客
本來想轉hello sim但真係太佛系
都係轉imc過半年冷河轉返3萬能算
有冇萬能卡嘅巴絲們可以幫手測試下你哋收唔收到##107#個短訊
我試咗幾次都收唔到但收發其他短訊同打出打入電話都正常
已重新開機同插過sim入第二部電話都係唔得
Haha sim 係咪用緊最近推出100蚊年plan?
想問係邊個網路商供應?有咩用後感
接通電話快d,聽得清d
聽電話可同時上網
4G嘅LTE網絡,原本只用於數據傳送,所有話音會彈返落3G度傳送,後來改進咗,可以利用返4G傳送,變成Voice on LTE呢個功能,好處有人答咗。事實上依家5G都用緊,3G都清緊網轉4G/5G,留低極少頻寬做基本嘢,VoLTE會係話音主流。
深夜有段時間##107#會shortshort哋
而家再試吓啦
100蚊40GB只限首次使用?
我見到有個表,年plan冇100蚊,最平都係198蚊
誠哥野出左sosim 同haha sim
Sosim 聽講麻麻地,成日用唔到
唔知haha sim係咪都係咁
但3萬能卡都係3HK,大家都係3,差咁遠咩
個plan嗰名已經係答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞