儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
食焦facebook啲資料真係好亂
一時話要駁到volte先燒得plan送嘅分鐘
一陣又話fallback咗先會燒
今次關公都要掉頭走
佢屈機個位在於打低埋club sim 每月28蚊齋講
我諗要等幾日有用家feedback先作準
我再睇返,其實以下兩個回覆係矛盾

試左打電話喇,volte 唔扣分鐘,強制 3G 會扣
club sim 死剩 esim 喇,如果萬能出埋,咁天下無敵
強制3G扣咗通話plan分鐘先,
定本身張卡嘅免費分鐘先?
感謝雷巴打
佢當時咁積極出esim係好醒
宜家iPhone都有,唔少客因為佢有而join
呢樣試唔到,佢啲分鐘撈埋咗一齊。
但按 facebook 佢答係扣送嘅 12000先,扣晒先到增值送嘅分鐘。
通常都係扣咗vaild period短嗰啲分鐘先
不過最少都要30日之後先會有真正答案
明白,謝謝
我去緊EPC睇吓有冇咩頭緒
諗諗吓可能呢65蚊都慳返
因為真係少電話
同埋叫咗屋企人平時打去我SIM2年卡嗰個電話搵我
主卡Sim 1 萬能真係好少打電話
Hello唔可以上csl網用信用卡增值㗎咩
但至少$50同無bonus credit
自己login一次入去睇啦
想買張卡平平地比老母
平時佢係出面剩係用whatsapp 唔睇片 番屋企先用wifi
依家睇緊3萬能卡好似都ok

想問3萬能卡d data 係咪到期就會冇晒
如果keep 住增值養住個number
之前d data 同語音quota 仲會唔會係到
到期就算增值都會清空曬
分鐘除外
分鐘/data分開計
唔該巴打
睇落買張3萬年卡
到期前 申請 65$ 365日 8gb 同65$ 365日 volte
比佢keep 住number 得閒whatsapp contact 到同埋打電話 應該最抵
抵㗎,正價紅券加綠券各一張,盛惠 130,但餘額有 170
csl 儲值卡係可以,不過唔知過數要幾耐,所以真係要利用網上增值,預早少少穩陣啲!賣券嘅就應該唔會死嘅,有啲都係用家嚟,除非hello唔再係養號之選,當無市場時,就唔再有人供應。
佢本身個電話號碼唔要了?
hello 得唔得? 但係我用緊 hemat, 兩間背後都csl 好似轉唔到
想請教下
用緊cmhk 仲有半年就可以完約走人
但而家數據唔夠用 想增大個plan
佢話一簽要簽多兩年

有冇辦法可以淨係簽多半年?
Hello 可以漫遊,hemat 轉hello 以前得,自從合併咗,都有段時間仲得,依家真係要試過先知。因為兩卡營運商個code唔同,仲有機,但究竟佢哋幾時全面融合晒,真係做過先知,不過加埋班唔想做嘅職員就......!最多都係過冷河,要轉總有方法,係難成功mnp先係問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞