儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike

唔知佢9up定點,問佢最少增值幾多唔答
超譯好似淨係賣$50 $100值值卡
問緊可唔可以增值幾蚊,等佢覆

Lucky官方話唔可以增值幾蚊喎

當初用清官張核武3G貴到嘔,想轉去萬能又要過冷河,咪搵超譯mnp lucky
本身用儲值卡所以唔使比身分證
所以根本在乎佢想唔想做!當然佢做戲梗係做全套,扮問有無貨做到足㗎,仲有成日話得最後一張添!閒時去阻佢哋吹水可能係死罪嚟
咁你應該問佢,張卡無面值想轉走可以點?佢點都要答到你,唔係就投訴去ofca !正常儲值卡mnp只要有$0.1都可以轉走。
超譯覆我轉台唔使餘額
唔需要驚訝,因為IMC跳走都係唔需要有餘額,只要有效期內!至於lucky 係咪一樣?有印象好似有人喺其他壇答過,如果超譯話係咪信佢先囉,佢都同lucky關係密切,半官方答案嚟。直銷要求$3以上,因為驚儲值卡剛到期收行政費,變相負數餘額係唔可以轉得走。
如果去鳥/club過冷河會唔會方便D?

等佢覆,來來回回仲煩
clubsim mnp第一個月要食最少$58plan,接受到咪ok
用app申請完寄俾你輕鬆
其實所有mnp條件係一樣,第一前題係原卡必須有效,儲值卡理應唔可以負儲值額,所以你根本唔需要過冷河!因為過冷河主因係原卡同新卡同台,而你唔係呢個case!直銷只不過善事提醒,你一樣可以填表俾錢轉台,佢哋唔會查你儲值額,最緊要舊台lucky肯放你走,否則你過冷河咪面對同一樣情況!
想申請MNP 3萬年,宜家個hkbn plan 11中到期,最早可以幾時去門市搞手續呢?同埋我需唔需要通知hkbn唔續約,同填cut form 呢?
想問吓
如果想mnp養號碼又想有少量data再想用Smartone網絡 係咪得我暫時搵到嘅以下兩種
1. $68 - 21Mbps ~ 2GB
2. 鳥$70 - 42Mbps ~ 2GB

激唔可以mnp所以唔洗諗 仲有冇mvno公司用smartone網絡 ?
Mnp 走係唔使同舊台講分手!同新台安排好晒就得!正常香港大部分台無自續嘅,唔清楚就請與CS了解咗先!你如果同舊台做咗分手,到時轉唔到台就大件事了。
佢唔幫你自動續約的話(支那移動會),你唔駛理佢
新台會幫你搞掂其他嘢
留明
唔關事
如果真係0餘額走唔到嘅話就算揀邊個台結果都係一樣
咁$0餘額仲走唔走到去萬能?
WhatsApp左萬能唔覆我
你唔使問萬能,佢都叫你最少留幾蚊!lucky 話放得你走就得!咪試吓囉,唔得仲可以重做,唔會食咗你錢!
3 萬失敗都係蝕十蚊啫,張券仲可以賣出去
唔關萬能事
佢唔會答到你對家嘅儲值卡就算$0都會唔會放no
你要問嘅係luckysim
咁會自動續約呢?
同CS講想戒咗自續佢
純粹想問下意見
用緊club $58 每個月2gb
再加張年卡上網
其實主要係想keep個號碼
咁樣算唔算比較容易啲同都算抵玩?
佛系hello都唔會考慮架啦
一係就諗緊mnp去3萬
再搭多張年卡上網
邊個會好啲
預早啲同CS講,最好online chat自己留底
免得到時無證無據俾佢入到位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞