儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
香港有無number sim card 賣咩?
本身有個號碼,想射入去3嘅儲值卡度
咁係做mnp

唔會有白卡賣,你要問個sales 想轉台入儲值卡度
thx 大大,比上環間3HK fake 咗
點解要轉3 儲值卡
3HK 應該有無number嘅白卡,要門市買
幫人搞,佢移民,又只信官方出果d...
都話無白卡

俾張白卡你都無用,你自己點做mnp
3HK做MNP
無咁佢果句「支援攜號轉台」係?

純討論

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2631502/
你理解錯

你見到購買呢兩個字就以為有白卡買

上網係有number 既sim賣

要攜號轉台就要落門市搵staff 幫你做
同埋呢張好難做mnp
你係直接問佢有冇白卡? 咁緊要答你冇
你要問佢有冇得mnp去全功能,不過因為冇肉食佢都係答你冇

利申兩個月前俾佢地撚過
係落3門市,搵職員同你辦mnp落張儲值卡,不過門市唔係成日有mnp卡存貨!另外一樣非常重要嘅事:
3儲值卡無得補卡
3儲值卡無得補卡
3儲值卡無得補卡
有咩事唔見卡就即時玩完!呢個就係點解極少人轉3儲值卡嘅原因!萬能卡就唔同,直銷做代理,佢哋之前有辦法叫3幫手補,依家就係直銷門市直接補。

其實如果移民,大把卡可以揀,只養號嚟講,clubsim 可收漫遊短訊,長期成本最抵,另外hello 延期成本都低,不過去外國唔用通話,變相延期啲錢齋擺!呢啲都係csl 親生嘅。另外萬能卡都係3親生,只不過由直銷經手代理,張sim係同3嘅sim一樣嘅,唔需要擔心,養號成本如網上買code都平,亦包漫遊,mnp去直銷搞就得,正常想用3嘅都揀呢隻。
hello 都可以外地收sms

其實應該csl 所有親生仔儲值卡都可以漫遊收sms
無錯,所以就漫遊嚟講,好多卡可以揀,依家應該無乜人用漫遊通話,秒秒鐘幾百萬上落嘅大孖沙就另計!
多謝師兄資料,我同屋企人講講先
請問上台plan係唔係會快過儲值卡?
而家用緊hello卡(mnp咗主no)+abc mobile for 上網,每個月用大約10gb data,但係越用越慢,就嚟用晒,啱啱買咗激年卡未開,諗緊上返smt 4G plan係唔係會快過用激年卡?
可以試埋激
或者買埋其他台嘅儲值卡試左先
始終買data卡點都平過你上台
又可以隨時轉
之前用smt無限
過左fup仲慢過激
冇人知
除非有曬solid data話成條bandwidth有幾多分落去上台/儲值卡
唯一儲值卡嘅好處就係知道dllm咁撚慢就可以掉落垃圾桶
+最少有班人會去討論
過咗fup實會慢,咁用緊plan嗰時係唔係快過激年卡?
之前買On9無睇日期
3黑萬30蚊一張有無人要
下年六月到期
問嗰個出街帶白卡
一時時
市區普遍會快過激
萬能同埋呢張都trustable喎
不過呢張可以用埋supertalk打/聽香港電話唔肉赤就真嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞