儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
其實係趁轉台,順便改埋名!一般上台就一定得,唔得個sales點賺到你個quota!至於轉去儲值卡,更加無問題,交完一次個人資料,以後再無煩惱!不過clubsim 如要玩轉名係好麻煩,因為要去舖做,但舖啲sales一係唔識,一係耍返你話上網搞,我見epc有人走幾次,又同客服溝通一輪,終於轉到!否則只可同名用apps做mnp。

直銷係轉萬能卡,佢上咗市,應該比好多公司有實力,而且佢唔係直接出自己卡,反而代理大台嘅台,比普通mvno 更勝一籌!

通話少養號仍然以hello 為首選,係難但唔代表一定無機會。
睇faq就係唔駛額外俾錢
hahasim真係要搵人試
不過睇佢個表似係用自家張全功能嚟set有乜plan
我估萬能嗰啲新plan應該用唔到
但感覺上最方便安心係佢
其他儲值卡又煩又驚冇咗個no.
有無人分享下SMT 5g 表現??
想問hello sim門市留電話有無巴打之後真係收到通知?
等左幾耐到
依個好似無得Mnp? 上豐澤網都唔見佢有講
門市留電話就肯肯定唔會有回頭!留都打熱線,套佢有無貨,或者借機留電話先有機會!
用任何儲值卡,尤其包括mvno ,佢哋執咗都唔會無咗個號碼!呢樣ofca有晒指引,之前執咗嘅都係相同方式處理,全部俾時間去轉台!無咗嘅係儲值額,或者你忘記增值,而引起停卡,後續要攞返號碼嘅問題。不過就算停卡,只要有錢,上返個貴plan,實解決到問題。
用嚟養號碼
長期都飛左線
咪去3萬
其實可唔可以1 SIM + 1 eSIM

主要eSIM (自由鳥)用幾GB同聽電話
爆data果陣轉用年卡data,eSIM照聽電話

大前提係唔拆機殼換卡
請問下,
我有張華龍嘅年卡,
可唔可以轉個number去台到?
例如自由鳥?
謝謝
月費好似唔得 要過冷河
萬能

唔好用lucky sim 啦講真

mnp 身份證影印本俾呢d 細公司真係咪搞
過冷河
imc又啱唔啱你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞