儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
我都用黎睇,朝早都叫順,好彩熱火令我第三節唔使睇
用少d data
想問如果用咭嘅話點Keep 番原有嘅冧巴?

題外話
其實我想佢哋打第七場
仲好睇
hello咁多位巴打, 想問下有冇人有經驗

小弟想將黎緊10月15號既月費計劃(3台)轉做儲值卡(想keep number, 都係3台)
有咩野需要做?

-同3客服講cut 台, 之後再要帶黎文件/ 定要去門市搞申請手續 , 定可以online搞埋D申請?
yes買張新卡仲抵
同台無得MNP,一定要過冷河先

建議樓主下個Post係開台講一講啲術語,太多伸手黨唔知頭唔知路
MNP、過冷河等等
SORRY 冇點睇到, 因為上網多數見係帶NUMBER 過台(都係月費)
我想月費-->儲值卡
3月費可轉3既全功能卡,但要3門市買唔可以係官網買
詳細落門市問,但預左會俾佢地撚狗
https://web.three.com.hk/prepaid/allinone/index.html
689果個work. 感激大小姐
要MNP 去年卡,唔可以隨便係鋪頭買一張年卡,要去指定店鋪做MNP手續

可MNP年卡( 排名不分先後 )
萬能卡( 3HK)去指定直銷中心做(見#1)
Lucky(CSL MVNO )指定鋪頭,有網店做代辦(Google Lucky Sim)
IMC(CSL MVNO)只可網上做 ( 搵官網 )

唔係年卡仲有ClubSim,支那聯通
上面講咗,你本身係3月費,無得直接過去3,要求其轉去上述一間先,跟住先可以轉去3嘅儲值卡

Google / 爬文點做,前面講咗好多次
小弟再睇下thx bro
要玩儲值卡可以玩得好顛,只可以簡略講解下點做
用邊張要靠自己去判斷
3hk唔比直接轉3(萬能卡),要過冷河
聽日打去問下, 應該轉其他台儲值卡先

其實想轉都係見呢個PO 有D吸引
https://lihkg.com/thread/2236540/page/1
轉一個月自由鳥再返3仔萬年咭得唔得?
轉普通smartone 儲值卡好過

再唔係試下hello
thanks
而家用緊1010 佢話我contract25/10截數 可以用到26
轉台只可以揀25/26先唔會要比多一個月

但兩日都紅日係咪冇得搞
定照同直銷講26轉就可以
你俾晒錢可以提早轉
Ching係轉就快了
萬能卡需要4日時間辦理手續,若23/10轉台,最遲18/10就要去搞了
thanks for reminding
講起就嬲 我今日本身去整 但比1010門市啲人呃9唔可以早走 態度又西
啱啱見到Ching話可以早走 特登打上去hotline問多次 個cs姐姐好好態度話早走無問題
儲值卡真係唔好提早買定太多

有需要先買

data 只會越黎越平
5G 儲值卡有無聲氣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞