儲值卡/上台資訊區(20)

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
上佢facebook 睇啦
65蚊1年 係味唔洗開年paln就得?
佢唔直接做mnp, 要搵艇仔

超譯有幫lucky 做mnp

你可以問下
入面夠錢就可以開
呢個同data plan獨立
唔駛開data plan都用到

不過收唔到volte(例如fall咗落3G)就逐分鐘同你計錢
唔可以
焗畀
轉台之後真係好少電話
原有嗰十蚊都未用完仲有7.28
張紅劵未用
如果係咁我可能咁上下時間就用紅券
申請個65蚊一年
平過我就咁嗰110蚊逐分鐘計錢
雖然平均一個月1000分鐘係冇可能用曬
但65蚊咁多分鐘完全唔需要擔心用完
用得安樂好多
黑卡變3.6無限
張sosmin真係唔撚掂
一係no service
一係load空氣(仲衰過csl)
要額外俾錢先有
而家用緊CSL想keep number+在外地收SMS, 想問下師兄3萬年卞係咪最好選擇 hello又話成日無貨
去外國就避免用hello
賣券推網站收曬檔嘅話就冇得救
萬年最少仲可以用自家網上增值雖然正價
佢 volte 係無限分鐘,送嘅12000 分鐘係你收唔到 4G先會扣,變相即係可以煲粥用
萬能養號成本都係當你正價 50蚊一年,雖則 hello 40蚊一年,但每半年要入一次都幾煩,萬能一年一次好好多,多 10蚊成本但煩少半年我覺得值得。
我再睇多一次個Facebook post:

365日- VoLTE話音通話功能
- 附加12,000分鐘本地通話
注意事項 (volte為免費分鐘功能,附加分鐘只會在手機不支持volte,或 不能連接到volte時候才會被扣除)

即係咁理解??
- Volte要額外俾錢買呢三個plan之一先可以用
- 如果買咗365,而你本身係有免費分鐘嘅,就會用嗰啲免費分鐘
- 喺「手機不支持volte,或 不能連接到volte時候」,就去扣嗰12000分鐘
明白,謝謝

我本身冇開data plan,呢個365啱我用
主卡萬能 65 Volte,副卡是旦一張 Data 卡,無敵了。
睇comment就係
-開咗plan嘅話只要經volte就係unlimited
-fallback咗嘅話就係plan本身送嘅分鐘,用曬仲係上唔返volte就開始燒增值送嘅分鐘

食蕉好心搵返個識寫中文嘅人用facebook啦
係喔,我理解嘅第二點錯咗
咁對我來講仲吸引咗,因為我本身嘅免費分鐘只來源於張紅券送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞