酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
我真係好中意香港班人
係咪中意香港人夠西
記得當初做酒店會員就係為左late checkout
依家無得去旅行好少用得著.. 係香港late checkout 黎做咩 ..
如果你見到間房20+個condom,天花,窗台,床都有屎績都冇乜可能唔係群p
現實咪又係loser一個
樓主有冇窿service
依家每次出去staycation都會將接觸到嘅嘢消毒一輪先
轉房嘅話又再消毒過
我想嗰班人調房多啲
https://youtu.be/Zs2tvE_7Ut0

呢啲所謂youturber 人地一唔送生果朱古力upgrade第一時間就係拍片放上網 人地大平賣間房你訓 明買明賣都可以講到人地錯
如果得佢一個拍都無咁覺眼 連續睇幾個唔同人拍同一間 但人地真金白銀訂間靚房不知住得幾開心
根本就一班乞衣
保安師
一早block咗佢
絲都快啲block
如果真係好想confirm到
建議可以早一日打去酒店問下
如果可以confirm 嘅話 其實酒店同事都會真幫你confirm
不過如果人地都仲係答你睇情況 咁好大機會都係做唔到嘅意思
其實如果你地唔介意 可以去左前台登記先
如果嗰刻有房ready 其實我地都會畀房你
都唔係嘅 大家staycation 都係想嘆下 當然唔想太趕嘅
但都唔可以強人所難
上年生日去酒店book嗰時講咗,住嗰日upgrade咗同送隻蛋糕仔

係咪生日多數會送
最仆街啲人由走廊開始嘈 佢老味
我嗰次應該係reception打上去叫佢哋靜啲
如果reception姐姐一條女走上去又好似有啲危險咁
其實book多一晚咪一定有房囉
有錢唔係任性架咩
wtf屎跡咁撚痴線
叫d執房姐姐點抹
絕對可以呀
個個都好似巴打你咁諗酒店人就輕鬆好多喇
其實workload輕啲 我地多啲時間同客engage 服務自然好啲同attentive
呢啲真係互相影響
次次住都好有禮貌 但一次upgrade都未試過
普通客點會記得?
其他酒店唔知
我做緊嗰間就一定會
不過大前提係你一早同酒店講
下下都黎都check in ad hoc 先講
魔術師都變唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞